Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΜΗΜΑ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Φάρος ελπίδας, κατανόησης, αλληλεγγύης, προς όλους όσους υποφέρουν, όσους έχουν Ανάγκη, όσους Δοκιμάζονται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι ακούραστοι Εθελοντές του, αποδεικνύουν καθημερινά, ότι υπάρχει Ελπίδα. 
Για 4η μέρα, βοήθεια στους Σύριους πρόσφυγες, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά διέξοδο από τον δικό τους... Γολγοθά... 
Ανάμεσα τους 9 μικρά παιδιά, που κάθε φορά που βλέπουν το άσπρο φορτηγό με τον κόκκινο σταυρό, τρέχουν γελώντας προς τα εμάς, μας αγκαλιάζουν, μας φιλάνε. Παιδιά που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά του καθένα από εμάς. Και που ένα σπασμένο ή χαλασμένο παιχνίδι, που οι περισσότεροι από εμάς το πετάμε ή το δίνουμε στην ανακύκλωση, είναι για Αυτά, το Ακριβότερο και Πολυτιμότερο δώρο. Όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, έτσι και αυτά, ήλιους, σπίτια, οικογένειες, και ουράνια τόξα ζωγραφίζουν. Και πολλά σύννεφα... Που μέρα με την μέρα χρέος όλων μας, είναι να προσπαθούμε να τα διώξουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: