Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Στα έργα της διασύνδεσης κλείνουν τον δρόμο ανάλογα με τις ανάγκες τους, φυσικά κάνουν την δουλειά τους.. αφήνοντας μια λωρίδα και για μας που χρειάζεται να μετακινηθούμε στον ΒΟΑΚ ... το θέμα είναι αν αντιλαμβάνονται οτι όταν κλείνεις τον δρόμο και δημιουργείς μια λωρίδα πρέπει το κομμάτι αυτό να είναι καθαρό και να έχει ο οδηγός την απαραίτητη ορατότητα; Αμφιβάλλω, φυσικά σε όλη την υπόθεση αυτή δεν υπάρχει και ελεγκτικός μηχανισμός, όχι απο τους εργολάβους του έργου, αλλά απο την περιφέρεια που ανήκει ο δρόμος. Αλλά τι λέω εδώ σε καλούς καιρούς αν δεν τους παρακαλέσεις δεν κόβουν τα δέντρα που μπαίνουν στο οδόστρωμα πόσο τώρα...
Καθημερινά και ειδικά τώρα με το να ανοίξει λίγο και ο τουρισμός, ... τα ατυχήματα είναι καθημερινά. Τι πρέπει λοιπόν να γίνει ώστε να καθαρίσουν τις άκρες του δρόμου απο τα δέντρα και τα χώματα. Παράδειγμα λίγο πριν τον κόμβο Κολυμβαρίου ..κατάσταση τριτοκοσμική.
Μ.Β

Δεν υπάρχουν σχόλια: