Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 Η ταλαιπωρία για τους Κισαμίτες αλλά και για τους τουρίστες που θέλουν να μας επισκεφτούν συνεχίζεται... μάλιστα όπως είδα σήμερα τα έργα πάνε στους γνωστούς ρυθμούς ... να μην τους προλάβει ο χειμώνας δηλαδή. Απορώ βέβαια με την αδιαφορία της πολιτείας στο θέμα αυτό, βάζοντας την πιο τουριστική περιοχή στην απομόνωση. Αρχίζω να πιστεύω οτι υπάρχει δόλος για όλα αυτά... κάποιοι δεν θέλουν τους τουρίστες προς τα εδώ και μας έχουν βάλει στην πρίζα. 
Φυσικά δεν είναι μόνο τα έργα που σε στέλνουν σε άθλιους δρόμους, αλλά όπως διαπίστωσα και σε λάθος δρόμο. Αν όχι όλοι οι περισσότεροι που ζούμε δυτικά ξέρουμε οτι υπάρχουν δυο τουλάχιστον κάθετοι δρόμοι (με μπλε) που μπορεί ο κάθε επισκέπτης μας να βρει την πολυπόθητη παλαιά εθνική οδό ερχόμενος απο τον κόμβο Κολυμβαρίου δίχως να μπει στο Κολυμπάρι. Εντούτοις δεν υπάρχει ούτε μια ταμπέλα καθοδήγησης ... και ο λόγος γνωστός, αναγκάζοντας όλους τους ξένους να πάνε από τον κόμβο για να αναρωτηθούν που πάμε; 
Καλοκαίρι δίχως δρόμους, δίχως σήμανση, δίχως ενδιαφέρον για το τι γίνεται και πότε θα τελειώσει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: