Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Το παρακάτω κείμενο ανέβασε στην σελίδα τηε η διευθύντρια του 2ου Γυμνάσιου Κισάμου, κ Μαζοκοπάκη. 
Ο Σύλλογος των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κισάμου αφού έλαβε υπόψη:
α) Την απόφαση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 4/12/2019 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σχετικά με την λειτουργία των Γ.Ε.Λ. και Ε.Π.Α.Λ. Κισάμου, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η προσωρινή μεταστέγαση ( περίπου ένα τρίμηνο) του Γ.Ε.Λ. στον χώρο του 2ου Γυμνάσιου Κισάμου και του Ε.Π.Α.Λ. στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Κισάμου, με απογευματινό ωράριο διδασκαλίας
β) Την συζήτηση που υλοποιήθηκε στις 7/12/2019 στον Δήμο Κισάμου, με τον υφυπουργό παιδείας κ. Διγαλάκη και εκπροσώπους από τον Δήμο Κισάμου αλλά και από τα Γυμνάσια και Λύκεια του τόπου μας, στην οποία ο κ. Διγαλάκης ανέφερε ως προκριθείσα επιλογή την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου Γ.Ε.Λ. και Ε.Π.Α.Λ. και την προοπτική κατασκευής ενός νέου σχολικού συγκροτήματος 4 κτιρίων (ένα κτίριο για το Γ.Ε.Λ., ένα για το Ε.Π.Α.Λ., γυμναστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων)
γ) Την αναγκαιότητα άμεσης τοποθέτησης προκατασκευασμένων αιθουσών, σε χώρους όπου ο Δήμος Κισάμου θα καθορίσει, μετά από κατάλληλες διαβουλεύσεις, με στόχο την υλοποίηση του πρωινού ωραρίου στα σχολεία των Γ.Ε.Λ. και Ε.Π.Α.Λ. με την Πράξη 13 6/12/2019.
Προτείνει
Ως πρώτη λύση σχετικά με την λειτουργία των Γ.Ε.Λ. και Ε.Π.Α.Λ. την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών σε χώρους ανεξάρτητους από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του 1ου και 2 ου Γυμνασίου Κισάμου. Πιθανότατα μια τέτοια επιλογή να μπορούσε να αξιοποιήσει τον χώρο κυκλοφοριακής αγωγής, ο οποίος γειτονεύει με το 2ο Γυμνάσιο Κισάμου.
Ως δεύτερη λύση, την τοποθέτηση μέρους των παραπάνω αιθουσών στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κισάμου για την κάλυψη των αναγκών του Γ.Ε.Λ. Η λύση αυτή προσφέρει α)την δυνατότητα εγκατάστασης των προκατασκευασμένων αιθουσών στον περίβολο του εν λόγω σχολείου, λόγω επαρκούς χωρητικότητας ενώ το 2ο Γυμνάσιο αντικειμενικά δεν διαθέτει μεγάλο αύλειο χώρο β)την ευκαιρία ομαλής συνεργασίας των δύο σχολείων λόγω της διαφορετικής ηλικίας των μαθητών, η οποία μπορεί να επιδράσει θετικά για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους εφήβους του γυμνασίου γ)την επιλογή στο 2ο Γυμνάσιο Κισάμου, εν όψει της δύσκολης αλλά και ιστορικής στιγμής για τον τόπο μας, να παραμείνει στον χώρο του ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις που επιβαρύνουν την λειτουργία και το έργο του. Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος των γονέων αλλά και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κισάμου, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την μεταστέγαση τους σε άλλο χώρο. Μια τέτοια απόφαση θα ενέτεινε τα υπάρχοντα προβλήματα χωρίς κανένα όφελος. Θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το σχολείο τους μαθητές και εκπαιδευτικοί που λειτουργεί ως Γυμνάσιο από το έτος κτίσης του, 1987, επί 32 δηλ. χρόνια και το οποίο το έχουν φροντίσει και διαμορφώσει εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και βέβαια ο Δήμος, με κόπους και προσπάθειες για να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης δεν είναι σωστό να αναστατωθούν και οι οικογένειες των μαθητών του 2ου Γυμνασίου, όταν μάλιστα δεν αντιμετωπίζει κτιριακό πρόβλημα το σχολείο τους.
Ο Σύλλογος των διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου δηλώνει:
Ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να παράσχει οποιαδήποτε διευκόλυνση στους μαθητές και τους διδάσκοντες του Γ.Ε.Λ. στα πλαίσια της απογευματινής βάρδιας.
Γενικά, όμως, επισημαίνει τον κίνδυνο ότι οποιαδήποτε λύση αναστατώσει και τη λειτουργία των Γυμνασίων, θα αναστατώσει και άλλο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μαθητές και τις οικογένειές τους, και θα διχάσει επικίνδυνα την κοινωνία της Κισάμου και την εκπαιδευτική κοινότητα φέρνοντας σε σύγκρουση και αντιπαραθέσεις γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς μεταξύ τους, κάτι που δεν θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα τα επιτείνει…
Ευελπιστούμε να επικρατήσει η ψύχραιμη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε, να πρυτανεύσει η λογική και η συναίνεση και να μείνουμε στις λύσεις με την μικρότερη δυνατή αναστάτωση και ψυχικό κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους.
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών
του 2ου Γυμνασίου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: