Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΝΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ.. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η αλήθεια είναι οτι επίσημη ανακοίνωση-διαμαρτυρία για την συνεχιζόμενη κατάσταση του ΒΟΑΚ απο Κολυμβάρι ως και την Κίσαμο δεν υπάρχει. Απλά κάποιοι διαμαρτύρονται, κάποιοι το αναφέρουν, κάποιοι δυσανασχετούν, αλλά κάτι το επίσημο δεν υπάρχει... Μάλιστα θεωρώ οτι αν δεν υπήρχαν ιδιωτικές συζητήσεις δεν θα γινόταν στα ΜΜΕ καμιά αναφορά, γιατί απλά κανένα δεν ενδιαφέρει αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση. Αφορμή για όλα αυτά και εξαιτίας ενός άρθρου του blog  με τίτλο "Η ταλαιπωρία συνεχίζεται" άρχισε μια διαδικτυακή συζήτηση ... ανάμεσα στον πρόεδρο του Νέου Εμπορικού συλλόγου κ. Πατεράκη και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαιρετάκη Μιχάλη, για το ποιος φταίει και αν κάποιος φταίει, τι προσπάθειες έχουν γίνει ως τώρα για να απαλύνουν την κατάσταση, αν υπάρχουν επίσημες διαμαρτυρίες και σε ποιους ακριβώς έγιναν .... τα παράπονα.
Το συμπέρασμα αυτήν την μίνι κοκορομαχία είναι σύντομο και απλό...
- Καμιά προσπάθεια δεν έχει γίνει επίσημα απο κανένα..γιατί απλά όλοι έχουν μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν απο αυτό. Μάλιστα κάποιοι υποστήριξαν οτι τώρα το θυμήθηκαν που τελειώνει το έργο... και δεν έχουν και άδικο. Αυτό βέβαια είναι αληθινό κατά το ήμισυ, οι επίσημοι δεν έβγαλαν μιλιά, αντίθετα πολίτες όπως ο Μανώλης Σπανουδάκης απο την αρχή είπε για την αδιαφορία των υπευθύνων στο κομμάτι αυτό φέρνοντας απλά παραδείγματα όπως αυτό της φωτογραφίας όπου αντί να ενημερώνουν τον κόσμο -τουρίστες πως πάνε στη Κίσαμο τους έστελναν στα "Καλά Νερά". Φυσικά μετά και την δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών η ταμπέλα άλλαξε... φυσικά και σήμερα που υπάρχει η παράκαμψη απο Κολυμβάρι για Κίσαμο μέσω Καλυδωνίας, ταμπέλα δεν υπάρχει με την λέξη Κίσαμος (αν δεν κάνω μια μόνο στο Μελισσουργό) 
 Δήμος - Εμπορικός σύλλογος θα έπρεπε να είχαν ενδιαφερθεί νωρίτερα.. μεμονωμένα ή απο κοινού..το ζητούμενο βέβαια είναι οτι η κατάσταση παραμένει και κανένας επίσημος δεν βγαίνει να πει το παραμικρό. 
-Πάντως υπουργοί, βουλευτές, επίσημοι προσκεκλημένοι μας, απο εκεί περνάμε..το πρόβλημα είναι βέβαια οτι δεν κοιτάζουν έξω για να δουν τα χάλια του ΒΟΑΚ απο τον Πλατανιά ως και την Κίσαμο. Τραγικό να στέλνεις τα αυτοκίνητα ένα μήνα τώρα απο την ΠΕΟ (παλαιά εθνική οδό) δίχως να την έχεις καθαρίσει... Απορώ βέβαια πως περνάει αυτή η φυσαρμόνικα του ΚΤΕΛ αλλά και τι ταλαιπωρία υπάρχει στους επιβάτες αυτού του μέσου μεταφοράς που δεν είναι για καρόδρομους....
Τέλος πάντων το πρόβλημα μας θα λυθεί όπως λύνονται όλα εδώ ... με υπομονή και κατανόηση που και τα δυο θέλουν χρόνο.
Και φυσικά δεν είναι μόνο τα έργα διασύνδεσης που αργούν υπάρχει μια συνεχιζόμενη ίδια κατάσταση σε ολάκερο το Δήμο σε έργα αρμοδιότητας άλλων..

Δεν υπάρχουν σχόλια: