Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Αφού υπέγραψε σήμερα στα Χανιά ο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τη σύμβαση ένταξης της πράξης για την «ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χανίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 στο πλαίσιο των έργων αστικών αναπλάσεων που αφορούν κατά την τρέχουσα περίοδο τις δύο μεγάλες πόλεις της Κρήτης, έκανε και μια γρήγορη βόλτα μετα φαγητού και απο την όμορφη Κίσαμο καλεσμένος του δημάρχου κ. Μυλωνάκη, για να δει αλλά και να δουν αμφότεροι πως θα λύσουν το πρόβλημα των εργαστηρίων που έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες με το ΕΠΑΛ Κισάμου.
Τον συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής και υπηρεσιακοί παράγοντες απο την αντιπεριφέρεια.
Έτσι μετά και τον κ. Διγαλάκη που πέρασε να επιθεωρήσει (αν και πήγαινε για μπάνιο στα Φαλάσαρνα) τους χώρους των προκάτ... άλλο πάλι και τούτο... σήμερα ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης πράττοντας κατά συνείδηση και τάχιστα μάλιστα, κάλεσε τον Περιφερειάρχη κ Αρναουτάκη στην Κίσαμο, για να ξεκαθαρίσει τι μέλει γενέσθαι με τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ, που αμ' τι άλλο είχαμε πάρει υποσχέσεις για παράλληλη κατασκευή των με τα προκάτ.
Φυσικά στην κουβέντα εκτός των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ μπήκαν και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την Κίσαμο και έχουν μείνει στάσιμα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά, με την επικαιροποίηση της μελέτης του Κλειστού γυμναστηρίου στα Γλυκορίζια, την ανακατασκευή του γηπέδου Πλατάνου, την μελέτη του Ιστορικού κέντρου και την άδεια κατεδάφισης των Λυκείων. (Μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο) 
Ας ελπίσουμε οτι πείστηκαν οι καλεσμένοι μας για την αναγκαιότητα του έργου των εργαστηρίων και οτι ανάμεσα στην ρετσίνα και το ψαρομεζέ δεν θα έχουμε άλλη μια υπόσχεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: