Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΥΤΥ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ μεταξύ Δημάρχων, Αντιδημάρχων του Νομού Χανίων αλλά και στελεχών της ΔΕΔΙΣΑ έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. 
Όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκη.... Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει ένα απόλυτο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δημάρχων του Νομού πάνω στο πολύ σημαντικό ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν και έγινε μια εκτενής, ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ΔΕΔΙΣΑ και αποφασίστηκε ο από κοινού συντονισμός και προγραμματισμός δράσεων. Ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με την εξέλιξη του έργου κατασκευής του νέου ΧΥΤΥ, την διεκδίκηση για το ΦΠΑ της ΔΕΔΙΣΑ, το πρόστιμο το οποίο έχει επιβληθεί στο παρελθόν και τις προτάσεις σε σχέση με τις αλλαγές που ζητάμε ως τοπική αυτοδιοίκηση από το Υπουργείο, για να μπορέσει η ΔΕΔΙΣΑ να έχει μια ακόμα καλύτερη λειτουργία.
- Εκτός απο τον Δήμαρχο Κισάμου στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Μαυροδημητράκης που έχει αναλάβει το δύσκολο αυτό τομέα της καθαριότητας στην περιοχή μας, που η αλήθεια είναι δεν δίναμε και πολύ μεγάλη σημασία...όχι οτι έχει αλλάξει κατά πολύ κάτι απο τις συνήθειες μας και τώρα. Πάντως η ο αντιδήμαρχος με το επιτελείο του συνεχίζει ακούραστα, μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τον ευχαριστούν για την προσπάθεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: