Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Δυο απο τις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις μάλλον είναι στον αέρα με τα μέτρα του covid-19 προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού! Ο παραδοσιακός Κρητικός γάμος και ο Κισαμίτικος Αύγουστος ή Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας που τον μετονομάσαμε. Δυο εκδηλώσεις που έφερναν στην πόλη μας πολύ κόσμο και είχαν δημιουργήσει το δικός τους κοινό. Ο 46ος Κρητικό γάμος πάντως είναι στην σκέψη των ανθρώπων του συλλόγου προβολής Κισάμου "η Γραμβούσα", ως και πριν λίγες μέρες.... σαν απλό πέρασμα απο την πόλη. Δεν ξέρω αν αλλαξε κάτι απο τότε, αλλά γενικώς φέτος οι εκδηλώσεις είναι πολύ λίγες και κανείς δεν αναλαμβάνει να πάρει το ρίσκο.
Όσο για το Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας είναι σίγουρη η ματαίωση του, με τον Δήμο και την Κοινωφελή επιχείρηση που έχει αναλάβει αυτές τις εκδηλώσεις να προσανατολίζεται σε συναυλίες αν και εφόσον πάρει πάλι σχετικές άδειες. Ήδη έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο δυο συναυλίες στο 1ο Δημοτικό σχολείο που έχει άπλα... αλλά και προς το τέλος του Αυγούστου ένα 4ήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου με προβολές και ομιλίες στην πόλη της Κισάμου και στα χωριά.
Πάντως η αλήθεια είναι οτι φέτος μας λείψανε οι καντάδες ... που θα μπορούσαν να γίνουν...
Όσο για τις γιορτές της Ρόκκας η ματαίωση τους είναι σίγουρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: