Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΗΤΑ... ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Επίθεση κάνει το γνωστό ΜΜΕ των Χανίων Kosmos της ενημέρωσης  στον υφυπουργό παιδείας κ. Διγαλάκη σχετικά με μια ανάρτηση του στην σελίδα του για το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου. Η αλήθεια είναι οτι ούτε στα Χανιά υπάρχει σύμπνοια απόψεων στα σοβαρά θέματα, ακόμα και μεταξύ βουλευτών του ιδίου κόμματος.. αυτό μπορείτε να το δείτε και στην συγκεκριμένη ανάρτηση. 
Και εμείς εδώ δυστυχώς έχουμε αυτό το πρόβλημα αν και η περίπτωση μας είναι τελείως διαφορετική και δεν πρόκειται για κάποιο γυμναστήριο ή κολυμβητήριο, αλλά για ένα σχολείο. 
Εδώ έπρεπε να είμαστε όλοι μια γροθιά απο το μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, τα ΜΜΕ της πόλης να κρατούν μια θέση που δεν θα στηρίζουν τις απόψεις των καρεκλοκένταυρων, αλλά το μέλλον της πόλης και των παιδιών της, θα αναδεικνύομαι την μη τήρηση των υποσχεθέντων και φυσικά δεν θα βάζαμε υπεράνω των παιδιών μας κανένα.
Δεν ξέρω αν ο κ Διγαλάκης μπορεί να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του πράγμα που εύχομαι, αλλά καλό είναι να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτές μιας και έχουμε φύγει "ελάχιστα" απο το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίηση των.
"Δεν μπορώ να δεσμευτώ για χρόνους κατασκευής των νέων συγκροτημάτων. Ένας θετικός χρόνος είναι 4 χρόνια και αν τρέξουν καλά, μπορεί να γίνει και νωρίτερα κατά ένα χρόνο. Σε ό,τι αφορά τις προκάτ αίθουσες ίσως μέχρι τον Μάρτιο να έχουν μπει τα παιδιά έως και τον Μάρτιο".
Η χρηματοδότηση για τα νέα κτήρια θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ. Πιθανόν το ένα κτήριο να μπει στο νυν ΕΣΠΑ (2014-2020) και το άλλο κτήριο στο ΕΣΠΑ (2021-2027). "Έτσι κερδίζεται και χρόνος". Λόγια που έχουν καταγραφεί και τα αποδεχτήκαμε ...  φυσικά ηχούν παράξενα στα αυτιά μας, βλέποντας κάθε τόσο το ημερολόγιο.
Δεν υπάρχει άλλη λύση απο την συσπείρωση όλων μας στο θέμα αυτό κάτω απο την σημαία του Δήμου...που θα απαιτήσει να τηρηθούν τα υποσχόμενα και το χρονοδιάγραμμα των Νέων Λυκείων. Αν δεν το κάνουμε έτσι θα βγούμε όλοι χαμένοι, αυτό είναι σίγουρο, γιατί μεσολαβητής για ότι τραβάει η παιδεία στην Κίσαμο ξέρουμε ποιος είναι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: