Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Συνεδρίασε η επιτροπή ποιότητας Ζωής και αποδέχτηκε σχεδόν όλες τις αλλαγές που πρότειναν σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, συν μια-δυο προτάσεις ακόμα που θα πρέπει να συζητηθούν απο τα αρμόδια όργανα για να επικυρωθούν.
- Η Σκαλίδη θα παραμείνει κλειστή απο τις 7 το απόγευμα ως και την επομένη στις 6 το πρωί. Το κομμάτι απο το φούρνο του Μελισσιανού ως το Αquerto θα δοθεί στα καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα όλη την ημέρα. Επιπλέον τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας με τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου προκειμένου με συμπληρωματική μελέτη να εξετασθεί η απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων επί της οδού Σκαλίδη καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, επιτρέποντας την κυκλοφορία οχημάτων επί της Σκαλίδη μόνο κατά τις ώρες τροφοδοσίας από 6.00 πμ έως 10.00 πμ. Πρότεινε να σταλεί το αίτημα προς εξέταση και προς το Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου.
 Η οδός Γεωργιαδάκη (κατηφόρα για όσους δεν τα πάνε καλά με τα ονόματα των οδών) μονοδρομείται σε όλο το μήκος της και όλο το 24ωρο, από νότο προς βορρά και ως στην ΒΑΒΕΛ.
Ο παράλληλος (ανώνυμη οδός είναι) του πεζόδρομου στο Τελωνείο μονοδρομείται απο την ΒΑΒΕΛ ως και τον Τίμιο Σταυρό και με κατεύθυνση απο ανατολικά προς δυτικά. Η Τομπάζη μονοδρομείται σε όλο το μήκος της και όλο το 24ωρο, και με κίνηση βορρά προς νότο από τον Τίμιο Σταυρό ως και την Αρέτα.
Στην οδό Αρέτα που ξεκινάει απο την πλατεία Τζανακάκη και καταλήγει στην Δεικτάκη μονοδρομείται μόνο το τμήμα απο την πλατεία ως και την Τομπάζη όλο το 24ωρο με κατεύθυνση απο την Τομπάζη προς την Πλατεία Τζανακάκη, η υπόλοιπη παραμένει διπλής κυκλοφορίας.
Η οδός Παρθενίου Περίδου θα παραμένει κλειστή από τις 19:00 μ.μ. έως τις 06:00 π.μ. από το Μουσείο  έως την Εμμ. Δεικτάκη. (αυτό το χατήρι λες και το κάνανε για μένα) 
Τις υπόλοιπες ώρες η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται κανονικά ως έχει. 
Ας ελπίσουμε οτι θα είναι οι τελικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να τις μάθουμε γρήγορα.. εξάλλου το καλοκαίρι ήδη έφτασε στην μέση του....
Τέλος προσοχή στα σαμαράκια στην ομογενών Αμερικής... ειδικά τα μηχανάκια!!!

Υ.Σ Πάντως για σωμαράκια δεν γράφει η απόφαση της Ποιότητας ζωής του Δήμου Κισάμου... κι αν μπουν μάλλον θα πάνε στα δικαστήρια κάποιοι αν συμβεί κάτι.... Και φυσικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θέλουν ξανά εγκριση ........ ας έχουν γνώση οι φύλακες!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: