Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ;

Αρνητική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, να μετονομαστεί σε οδό “Ειρηναίου Γαλανάκη”, το τμήμα της οδού Κισάμου που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Χανίων για διαδικαστικούς λόγους.
Το θέμα εισήχθη στην τελευταία συνεδρίαση, με το συμβούλιο να κάνει αποδεκτή κατά πλειοψηφία την σχετική αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής ποιότητας ζωής ενώ θετικά είχε τοποθετηθεί το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της απόρριψης ήταν το ότι ο φάκελος δεν είχε μέσα τα τυπικά, όπως το βιογραφικό του τιμώμενου προσώπου.
Χανιώτικα Νέα σήμερα

Δεν ξέρω αν ο νυν δήμαρχος που τον αγαπώ και τον σέβομαι, ο κ. Σημανδηράκης μπορούσε να παρέμβει, στα τυπικά,  τους έλειπε όπως αναφέρουν το βιογραφικό του Ειρηναίου, αλλά μπορούσε να διορθώσει αυτή η εικόνα που βγήκε προς τα έξω.... και δεν είναι οτι το καλύτερο για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Να μην είναι πλήρης ο φάκελος για την μετονομασία τμήματος οδού σε Ειρηναίου, για ένα Άγιο της περιοχής, που όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις απο κάτω κι ένα βιογραφικό του ανθρώπου Ειρηναίου, όποια οικογένεια κι αν ρωτήσεις όλο και κάποιος έχει βοηθηθεί στην πορεία του απο Αυτόν τον Άγιο Άνθρωπο.  
Θεωρώ οτι όλα τα μέλη της ποιότητας ζωής του Δήμου Χανίων....
1. ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
2. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4. ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΤΖΙΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6. ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
7. ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΝΑΥΣΙΚΑ
8. ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
....μπορεί να μην ξέρουν ποιος ήταν ο Ειρηναίος, και να αναρωτήθηκαν; Αλλά μέσα σε αυτούς υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν...και πρέπει να μας πουν γιατί αμαυρώνεται το όνομα του .....για κάτι τόσο τυπικό.
Μια φωτοτυπία του βιογραφικού απο το διαδίκτυο αρκούσε... αλλά πιστεύω οτι οι λόγοι είναι άλλοι...
Κρίμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: