Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ

 Δυο και μοναδικές απο τις χιλιάδες φώτο που έχω και δείχνουν την πλατεία Τζανακάκη με κόσμο, μάλλον 25η Μαρτίου, τέλος της δεκαετίας του '60 ή αρχές του '70!!
Το τι άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια στην κατεξοχήν κύρια πλατεία μας το βλέπετε. Στένεψε,  γέμισε αυτοκίνητα και φυσικά όταν φτιάχτηκε τότε με το Ηρώο των πεσόντων στην μέση ήταν απο τα μεγάλα έργα της πόλης. Άλλο εντυπωσιακό είναι οτι δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί στην παραλία... απλά ήταν κάποιο μονοπάτι εντούτοις απο τότε ως και σήμερα και αυτός ο δρόμος θυμίζει την προχειρότητα μας.
Κατά την άποψη μου δεν χρειαζόμαστε να κάνουμε και πολλά (καθένας λέει την γνώμη του και καλά κάνει) για να την κάνουμε πλατεία... απλά δεν αποφασίζουμε να την δούμε σαν μια ενιαία πλατεία, αλλά την βλέπουμε σαν ξεχωριστά κομμάτια. Δρόμοι, Μιχαήλ Αρχάγγελος, κυρίως πλατεία και αυλή Μουσείου είναι ένα σύνολο και δεν είναι ξεχωριστά κομμάτια...αν λοιπόν το αποφασίσουν κάποτε θα πρέπει να το δουν έτσι.. όσο παλεύουν να φτιάξουν κομμάτι-κομμάτι τόσο δυσκολότερο γίνεται μιας και δεν μπορούν να λειτουργήσουν μετά όλα μαζί. Σχέδιο και μελέτη για όλη την πλατέα (πλατεία)... έχουμε γεράσει και η κατάσταση παραμένει ως έχει απο την αδιαφορία μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: