Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ Ξ. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗ

Το Σάββατο 11/07/2020 πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Βιοτεχνίας & Εμπορίας Δερμάτινων Ειδών Ξηρουχάκη Ξενοφών, μεταξύ στενών συγγενών και φίλων, τα εγκαίνια για την απόκτηση ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος στο χώρο της κατασκευής δερμάτινων σανδαλιών.
Η Comelz είναι ένα μηχάνημα αυτόματης κοπής, με δύο τηλεσκοπικές κεφαλές και κινούμενο τάπητα. Μια μηχανή ακριβείας στην παραγωγή, με δυνατότητα ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής των σανδαλιών, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη.
Ο ιδιοκτήτης κ. Ξηρουχάκης στο χαιρετισμό του αμέσως μετά τον αγιασμό, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
"Είμαι βαθιά συγκινημένος, γιατί ένα όνειρο ζωής, σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Όταν το 1997 αποφάσισα να αναλάβω την επιχείριση που ξεκίνησε ο πατέρας μου Μιχάλης, ήμουν σίγουρος ότι θα χρειαζόταν πρώτα από όλα πολύ προσωπική εργασία, δυναμη και αγάπη για τη δουλειά μας, προκειμένου η επιχείριση να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στης ανάγκες της νέας εποχής. Βήμα βήμα, με πολύ κόπο, πείσμα και προσπάθεια, σήμερα η Βιοτεχνία μας, καταλέγεται σε μια από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες του είδους.
Κανένας όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Χρειάζεται δίπλα του ανθρώπους να στηρίξουν το όραμα και την προσπάθεια του. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, πρώτα την οικογένεια μου, που είναι συνοδοιπόρος σε αυτόν τον επαγγελματικό αγώνα, καθώς και όλο το προσωπικό της Βιοτεχνίας, αφού κάθε ένας εργαζόμενος από την πλευρά του, συνέβαλε με τον τρόπο του, στην επίτευξη των στόχων που θέσαμε. 
Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω τούς προμηθευτές-συνεργάτες μας, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκαν με πίστη και εμπιστοσύνη δίπλα μας.
Το νέο αυτό μηχάνημα, πρόκειται να γίνει η καρδιά της παραγωγής μας, χωρίς όμως να παρεμβάλει στο ελάχιστο, στο ανθρώπινο δυναμικό της Βιοτεχνίας μας. Η ομάδα της Βιοτεχνίας Ξηρουχάκη, θα συνεχίσει ενωμένη την προσπάθεια ανάπτυξης, ακόμα και σε αυτές τις αντίξοες για όλους μας συνθήκες."
Με Εκτίμηση Ξηρουχάκης Ξενοφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: