Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 Πρώτη συνάντηση φορέων του Δήμου μας με τον Εξωραϊστικό πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο Πλοκαμιανών και τον σύλλογο δρομέων Χανίων για τον ιστορικό αγώνα δρόμου με την επωνυμία, «Λαφονήσιος Δρόμος» που διεξάγεται κάθε χρόνο στην νοτιότερη μεριά του Νομού και του Δήμου μας, στη μνήμη των θυμάτων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους στο Λαφονήσι, το 1824. Ο Ιστορικός αυτός δρόμος που θα είναι ίσως ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, μετά και την πανδημία, χρειάζεται την εθελοντική στήριξη όσων των δυνατών περισσότερων φέτος, μιας και έχει αρχίσει να γίνεται θεσμός προσελκύοντας δρομείς απ' όλη την Κρήτη και την Ελλάδα.
 Δήμος, κοινότητες Ιναχωρίου, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, Ε.Ε.Σ, Νεολαία Κισάμου δηλώνουν παρόν κάθε χρόνο. Φέτος όμως λόγω της ιδιόμορφης κατάστασης οι ανάγκες είναι διπλάσιες. Καλό είναι λοιπόν αν θέλουμε να έχουμε ένα τέτοιο γεγονός στην περιοχή μας να δείξουμε και την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είμαι σίγουρος ο Γιάννης Κελαϊδής, αρμόδιος αντιδήμαρχος, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά όπως και η Αλκηστη Ξηρουχάκη, πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου μας και να βοηθήσουν στην καλή διεξαγωγή του αγώνα, που είναι διαφήμιση για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: