Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

Μέσα στα πλαίσια ευαισθητοποίησης μαθητικού πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας υλοποιήθηκε δράση στο 1ο γυμνάσιο Κισάμου με θέμα "Αλκοόλ και νέοι". Την δράση πραγματοποίησε η επισκέπτρια Υγείας 1ης ΤΟΜΥ Χανίων Κατερίνα Κατσικανδαράκη. Σκοπός του προγράμματος Αγωγής Υγείας δεν είναι να πούμε στους εφήβους "Να μην πιουν" αλλά να τους ενημερώσουμε για τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία στην σωματική, ψυχική και κοινωνική τους ζωή.
 Αν οι έφηβοι είναι σωστά ενημερωμένοι τότε μόνοι τους θα αποφασίζουν αν θέλουν να έχουν μια υγιή ζωή ή απο μικροί στον εθισμό, στην εξάρτηση, να μην έχουν σωστή κρίση και να βρίσκονται στα όρια της βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: