Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ

Επιστολή μας έστειλε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης και μας καλεί αύριο το πρωί στις εγκαταστάσεις του πρώην Πυρηνελαιουργείου του Κουρφαλώνα για να διαπιστώσουμε οτι από την Κίσαμο "έφυγε" και το τελευταίο εμπόδιο ανάπτυξης του Κόλπου. Μάλιστα αναφέρει οτι το παραλιακό μέτωπο έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης και καλεί τον επιχειρηματία να επενδύσει στον χώρο αυτό. Στην επιστολή του αναφέρει αναλυτικά ... 
Πολλά έχουν γραφτεί και συντελεστεί για την λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου στον κόλπο της Κισάμου. 
Κανένας δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα και τον ρόλο που έπαιξε τα χρόνια που λειτουργούσε. Θετικές και αρνητικές απόψεις για τις θέσεις εργασίας που απασχολούσε, τα προϊόντα που εξήγαγε με την επεξεργασία της πυρήνας, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση του κόλπου γενικότερα και πολλές άλλες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από ένα χρονικό σημείο και μετά έπρεπε να είχε σταματήσει η λειτουργία του και ο χώρος αυτός, όπως και όλο το παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισάμου, να είχε μπει στην αναπτυξιακή τροχιά του τουρισμού. 
Δυστυχώς δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε από αυτούς που είχαν την ευθύνη και χρέος να το πράξουν, ιδιαίτερα στο χρονικό σημείο που χρειαζόταν και υπήρχαν και όλες οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί αυτό.
Όχι μόνο δεν το έπραξαν, αντιθέτως έδιναν χώρο και χρόνο ώστε να μην φύγει πότε από το σημείο αυτό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου το 2014 (περί χρήσης Γης εντός οικισμού). 
Εμείς αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει θέληση, όραμα για την περιοχή μας και προπαντός συνεχής αγώνας δίχως οπισθοχωρήσεις έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΝΑΙ... σταματήσαμε την λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου με τις σωστές κινήσεις, στον σωστό χρόνο ασκώντας όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ενώπιον των δικαστηρίων σε Χανιά και Αθήνα. 
ΝΑΙ... δίνουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσει η αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας και το μέλλον του.
Αυτό ζητάμε από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου χώρου, γνώστη του αντικειμένου του τριτογενή τομέα και καταξιωμένο Επιχειρηματία. 
Θεωρούμε  αναγκαία την αξιοποίηση του εν' λόγω χώρου και όχι να μείνει ένα "κουφάρι" να θυμίζει το παρελθόν. 
Η Κίσαμος έχει προοπτική. Προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Αξίζει να γίνουν επενδύσεις που θα αποφέρουν οφέλη σε αυτούς που θα επενδύσουν αλλά και στον τόπο μας, με θέσεις εργασίας και οικονομική ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής. 
Σας καλούμε αύριο, Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. έξω από τον χώρο του Πυρηνελαιουργείου στον Κορφαλώνα Κισάμου, να δώσουμε το μήνυμα ότι η Κίσαμος αναπνέει Χειμωνιάτικο καθαρό αέρα και προσμένει ένα καλύτερο αύριο.
Δήμαρχος Κισάμου
Σταθάκης Θοδωρής

1 σχόλιο:

Νοσοκομείο Καστελλίου είπε...

Συγχαρητήρια δήμαρχε, επίθεση τέλους !