Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΕ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ

 "Εγκαίνια" ή απλά ονοματοδοσία της Πλατείας Μάνου Κατράκη σήμερα το βράδυ στις 7.30. Ο Δήμος Κισάμου δίνει το όνομα ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ενός γνήσιου Κισαμίτη, στην μικρή πλατεία που βρίσκεται και το άγαλμα του. Έτσι η πλατεία απο πρώην ΟΤΕ, θα την λέμε επίσημα τώρα πλατεία Μάνου Κατράκη. 
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει ομιλία και παρουσίαση της ζωής του και του έργου του, στο Τσατσαρωνάκειο πολιτιστικό κέντρο.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί....
Στις δυο φωτογραφίες 1973 σε τραπέζι που του είχε κάνει ο σύλλογος κυριών και δεσποινίδων Καστελίου και το 1982 σε βράβευση του ξυλογλύπτη Βιολάκη επί δημαρχίας Σχετάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: