Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Μετά και την απόφαση που ήρθε 4 μήνες νωρίτερα με ΦΕΚ και "τακτοποιούσε" την δέσμευση του Πρωθυπουργού για τα σχολεία της Κανδάνου χαρακτηρίζοντας τα δυσπρόσιτα, το σχολείο του Έλους μένει τελεσίδικα εκτός για δεύτερη φορά. 
Φυσικά έκπληξη προκαλεί πως οι ένα γύρω του υπουργού δεν πήραν τηλέφωνο τον υπεύθυνο της πρωτοβάθμιας Χανίων. Μάλλον δεν τον λογάριασαν και αυτόν. Και φυσικά η τοπική εδώ ήταν απασχολημένη με τα προεκλογικά και δεν πίεσε όσο έπρεπε τους κυβερνώντας...
Για το θέμα του σχολείου στο Έλος ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης δήλωσε:
 Δεν θα μπούμε στη διαδικασία για το πως και γιατί έγινε αυτή η τροποποίηση, καλώς έγινε, τα προβλήματα όμως υπάρχουν στην ενδοχώρα και είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να δίνει τις ίσες λύσεις και δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας. Περιμένουμε να διορθωθεί άμεσα αυτή η αδικία... Στο Έλος δεν υπάρχουν ούτε σπίτια να νοικιάσουν οι εκπαιδευτικοί, ούτε αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους από τα Χανιά. Έχουν αλλάξει πάνω από 4 εκπαιδευτικοί από την αρχή του έτους, για να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, ο δήμος έχει προβεί σε ενέργειες μη σύννομες για να βοηθήσει τη λειτουργία του σχολείου. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε το μέλλον της εκπαίδευσης στην ενδοχώρα. Θέλουμε ανοικτά τα σχολεία και να δίνονται ίσες ευκαιρίες στα παιδιά για μάθηση, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, πιέσαμε μαζί με το σύλλογο γονέων και η απάντηση που λαμβάναμε ήταν οτι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αυτός είναι ο νόμος. Ξαφνικά όμως άλλαξε, οφείλει λοιπόν να αλλάξει και πάλι για να συμπεριληφθεί το σχολείο του Έλους. Από τη στιγμή που υπήρξε τροποποίηση από το Υπουργείο, όφειλαν να επικοινωνήσουν με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας του νομού, να του αναγγείλουν την πρόθεσή τους αυτή, μετά την εντολή που πήραν. Έτσι θα είχε συμπεριληφθεί και το σχολείο του Έλους που ήταν δυσπρόσιτο και δεν θα ήταν το μοναδικό σχολείο στο νομό που θα έμενε εκτός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: