Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ;

SOS !!! Άλλη μια θλιβερή εγκατάλειψη στη Κίσαμο, 10 νεογέννητα κουτάβια παγωμένα σε χωράφι δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο!!! Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει για να βρεθούν οικογένειες και να ταϊστούν να καλέσει στο 2822022522.
Αυτή είναι μια απο τις πολλές ανακοινώσεις που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια η κτηνίατρος Αναστασία Δημανοπούλου παρακαλώντας τον κόσμο να βοηθήσει στα αίσχη μας. Μάλιστα η χθεσινή ανακοίνωση είχε 80 σχεδόν κοινοποιήσεις, δίχως να ξέρω αν είχαν αποτέλεσμα.
Δεν θα σταθώ στο ποιος φταίει γιατί όλοι ξέρουμε, αλλά θα σταθώ στα σχόλια που γράφτηκαν απο κάτω...
Περιβαλλοντική Φιλοζωϊκή Δράση: Και εγώ τώρα που δουλεύω στο χωράφι και φιλοξενώ 15 όπου μπορώ τι να κάνω; ;; πως θα βοηθήσω; ;; που είναι η πενταμελή και ο Δήμος σας που φέρεται με απόλυτο σεβασμό στα αδέσποτα και προάγει πολιτισμό. Δεν υπάρχει ένας από αυτούς να βοηθήσει; ; πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί σκυλίτσα που να έχει γεννήσει για να ζήσουν. Είναι πολύ μωρά και θέλουν πολύ δουλειά. 
MM: Δεν έχει λέει μέρος ο Δήμος αυτή ήταν η απάντηση τους.
Περιβαλλοντική Φιλοζωϊκή Δράση: Θέλω πολύ να εκφραστώ ... .. @@@@@@@@ αυτός ο Δήμος δεν είναι που προάγει πολιτισμό ή λάθος άκουσα; ;; εμετική κατάσταση.
    Πέρα απο τον παραπάνω διάλογο που κατά την γνώμη μου δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το μεγαλώνει καλό είναι η Φιλοζωική να καταλάβει οτι πρέπει να πλησιάσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα με διαφορετική γωνία και λογική. Πριν κάμποσο καιρό ένας συμπολίτης μας είχε 8 μικρά κουλουκάκια που τα τάιζε και τα περιποιούταν όσο μπορούσε... μετά απο καταγγελία του έκαναν έφοδο και του τα πήραν, γιατί δεν τα είχε στα πούπουλα... προχθές μετέφεραν 6-7 μικρά στον δήμο και τα ταΐζει η γειτονιά, σήμερα κάποιος άλλος τα παραίτησε μπρος απο το σχολείο για να τα λυπηθούν τα παιδιά... η δουλειά της φιλοζωικής είναι αυτή να βρίσκει λύσεις και όχι να κατηγορεί για κάθε τι, που η αλήθεια είναι δεν συμβαίνει και πρώτη φορά ούτε θα είναι και η τελευταία.
Χρειαζόμαστε επειγόντως λύση το πρόβλημα όσο αλληλοκατηγορούμαστε μεγαλώνει .... και στην Κίσαμο η αλήθεια είναι οτι το έχουμε παρακάνει... πάνω απο 4 σπίτια φιλοξενούν 15 σκύλους... που οι περισσότεροι τους ξεφορτώθηκαν οι γείτονες μας εδώ, χωρίς τα παραπεταμένα.
Λύσεις θέλουμε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: