Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ημικατεστραμμένη φωτογραφία του Ανυφαντή με το φαράγγι της Σαμαριάς που δεν κυκλοφόρησε λόγω ότι ήταν "κουνημένη". Τότε ότι τραβούσε ο φωτογράφος έμενε στο φιλμ, για το λόγω αυτό πάντα τραβούσαν 5-6 φώτο κάθε τοπίου ή πόζας....ώστε να υπάρχει και μια καλή. 
 Ο Ανυφαντής ήταν από τους πρώτους που έβγαλαν καρτ ποστάλ και για τον λόγω αυτό είχε πάει σε πολλά μέρη που ακόμα δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό. 1970 στον Μπάλο, 1972 Γραμβούσα, όπου αποτύπωσε τις ομορφιές μας και τις τύπωσε σε κάρτες, που έγιναν εκτός από ανάρπαστες και προϊόν υποκλοπής (παραδείγματα πολλά) από άλλους φωτογράφους. Στο φαράγγι της Σαμαριάς μάλλον θα είχε πάει αρκετές φορές μιας και εκτός από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες κυκλοφορούν ακόμα οι έγχρωμες με το κρητικάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: