Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οι περιοχές του νομού Χανίων, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες και κατολισθήσεις, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χανίων. Στη σύσκεψη με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών ή άλλων έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και χιονοπτώσεων για το έτος 2018-2019», έγινε αναλυτική παρουσίαση των περιοχών αυτών.
Στις δράσεις και τον σχεδιασμό της ΠΕ Χανίων, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βερυκοκίδης, ο οποίος παρουσίασε τον χάρτη με τα σημεία που αντιμετωπίζουν κίνδυνο για κατολισθήσεις, πλημμύρες, αποκλεισμό από χιόνια και υπερχειλίσεις ρεμάτων:
Στην γειτονιά μας κινδυνεύουν οι περιοχές
Δημοτική Ενότητα Μηθύμνης: Καψανιανά, Ποταμίδα, Καλουδιανά, Νοπήγεια.
Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου: Έλους μέχρι Καλουδιανά, Περιβόλια μέχρι Στόμιο, Στροβλές.
Και απο κατολισθήσεις: Η Εθνική οδός από το Κολυμπάρι έως τα Νοπήγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: