Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΚΚΑΣ

Σύγχρονοι παραδοσιακοί χοροί, συναυλία της Γιώτα Νέγκα και γλέντι με το Λευτέρη Κουμή.
Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, στις 21:00, στην πλατεία της Ροκκας, η 6η  διοργάνωση των Γιορτών Ρόκκας ξεκινάει το φετινό της ταξίδι στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, με φόντο τα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων και τη Γιώτα Νέγκα στην κεντρική σκηνή, με ήχους και μελωδίες από την πολυετή επιτυχημένη μουσική της πορεία.
Την αυλαία της τελετής έναρξης θα ανοίξουν τα εργαστήρια κίνησης των γιορτών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Φαίδρας Πισιμίση, του Γιάννη Παπατζανή και της Τζωρτζίνας Δρακούλη – Σόλο, με χορούς εμπνευσμένους από την παράδοση και προσαρμοσμένους στη σύγχρονη εποχή.
Η τελετή έναρξης θα κλείσει σε ρυθμούς παραδοσιακού γλεντιού από τον μοναδικό Λευτέρη Κουμή και το βιολί του.
Ο Λευτέρης Κουμής έχει καταγωγή από τη Μαλάθυρο Κισάμου. Ως απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, ο Λευτέρης Κουμής τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δάσκαλος στην Κίσαμο, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τη διδασκαλία και την τέχνη του παραδοσιακού βιολιού. Έχει μαθητεύσει στο πλάι του μεγάλου δασκάλου της Κισαμίτικης μουσικής παράδοσης Μιχάλη Κουνέλη, ενώ οι επιτυχημένες εμφανίσεις του στην Κρήτη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλύτερους της νέας γενιάς βιολιστών της περιοχής των Χανίων.
Το σύνολο των εκδηλώσεων της τελετής έναρξης θα μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό με γενική είσοδο 7 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: