Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΣΤΡΙΝΙ...

Δεν είσαστε έτοιμοι, δεν είμαστε λαός που επιθυμεί να δει μια καθωσπρέπει παράσταση, αλλά πιάτσα...κλπ κι όλα αυτά δικαιολογίες επειδή το ΔΗΠΕΘΕΚ δεν μπορεί να δώσει παραστάσεις σε κάθε πόλη της Κρήτης (ας δώσει μόνο παραστάσεις στους δήμους που είναι μέτοχοι)... και εντάξει δεν μπορεί, δεν θέλει, έχουμε άγνοια τι σημαίνει ΟΤΑ ΑΕ ... τότε ας αλλάξει όνομα και ας μην εισπράττει. 
Τέλος καλό είναι να μας εξηγήσει πως λειτουργούν οι ΟΤΑ Α.Ε
Να τι είπε ο κ. Αθανασόπουλος στην ψεσινή συνέντευξη τύπου....
«Οι Θεσμοφοριάζουσαι είναι μια συμπαραγωγή και εξ αρχής το πρόγραμμα ήταν περιορισμένο, όχι δηλαδή να δοθούν σε πενήντα… πιάτσες, αλλά σε είκοσι με εικοσιπέντε το πολύ παραστάσεις. Σκοπός του ΔΗΠΕΘΕΚ είναι να καλύπτει όλη την Περιφέρεια Κρήτης, όπως έκανε τον χειμώνα. Ιδρύσαμε παραρτήματα σε Κίσαμο και Πλατανιά, ενώ στον Αποκόρωνα δεν κατέστη εφικτό. Η δεύτερη καλοκαιρινή μας παραγωγή δεν έγινε λόγω καθυστέρησης της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη χρηματοδότησή μας το 2018», σημείωσε, σχολιάζοντας περί άγνοιας εκ μέρους των ΜΜΕ για το πως λειτουργούν οι ΟΤΑ Α.Ε. και επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση για τις έξι παραστάσεις στην Κρήτη ήταν του Δ.Σ*.
Όσο για τις Όρνιθες ο εξ των πρωταγωνιστών Γιώργος Χρυσοστόμου, που πειράχτηκε μάλλον περισσότερο είπε:
«Δεν είναι όλοι οι χώροι έτοιμοι να υποδεχθούν μία παράσταση. Ούτε η Κρήτη ήταν έτοιμη για τις «Όρνιθες». Δεν γίνεται να δίνουμε παραστάσεις για να βγάζουν κάποιοι τοπικοί παράγοντες φωτογραφίες».
Τα σχόλια δικά σας....
*ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙ/ΔΡΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ  
ΜΕΛΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ
        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΙΨΑΚΗΣ
        ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ 
        ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΙΚΑΚΗ
        ΑΡΙΣΤΕΑ ΠΛΕΥΡΗ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: