Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV/AIDS ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΙΣΑΜΟΥ

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καταγράφονται ετησίως κατά μέσο όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS. Η πρόληψη και η ολοκληρωμένη ενημέρωση του πληθυσμού και κυρίως της κρίσιμης ηλικιακής ομάδας των εφήβων και νέων σχετικά με τον  HIV και το AIDS κρίνονται απαραίτητες στον αγώνα για την προφύλαξη και την μείωση των νέων κρουσμάτων. 
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Με αφορμή την ημέρα αυτή,  το ΕΠΑ.Λ. Κισάμου σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής» διοργάνωσε εκδήλωση  με θέμα  «Πρόληψη της λοίμωξης HIV». 
Το Κέντρο Ζωής είναι μία αναγνωρισμένη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 1991 στην Ελλάδα και προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κ.λπ.), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.
Στην εκδήλωση, που είχε διάρκεια 2 διδακτικών ωρών ανά τάξη, έγινε ενημέρωση των μαθητών  μας από ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων και έμπειρων στελεχών του σωματείου «Κέντρου Ζωής».  Την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, που χρησιμοποιήθηκε έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) ενώ η ενημέρωση έχει λάβει έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (απόσπασμα πρακτικού ΙΕΠ με αρ. πρωτ. 46/24.11.2016) και σκοπό είχε: 
την παροχή έγκυρης και προσαρμοσμένης στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης σε σχέση με τη λοίμωξη HIV και το AIDS, 
την προαγωγή της ασφαλούς σεξουαλικής συμπεριφοράς και η ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV, 
την εξάλειψη των αρνητικών στερεοτύπων και η καταπολέμηση του στίγματος γύρω από το HIV/AIDS, και η 
Η ενημερωτική ομιλία περιελάμβανε :
διαδραστική παρουσίαση (προβολή διαφανειών) από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ζωής, 
διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και συζήτηση με τους μαθητές γύρω από συγκεκριμένους άξονες και ερωτήματα, όπως
o τι είναι ο HIV και το AIDS, 
o ποιες θεραπευτικές δυνατότητες είναι διαθέσιμες στις μέρες μας, 
o πώς μπορεί και πώς δεν μπορεί να μεταδοθεί ο HIV και
o ποιοι είναι οι κυριότεροι τρόποι προφύλαξης. 
αναφορά στο θέμα των διακρίσεων και του στίγματος που συνοδεύει τους συνανθρώπους μας που ζουν με HIV/AIDS, 
επίδειξη της σωστής χρήσης του προφυλακτικού, ως του κυριότερου μέσου προφύλαξης από τον HIV και τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Ζουριδάκης Νεκτάριος
Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: