Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ....

«Αγρανάπαυση», με την έννοια της πλήρους απαγόρευσης της επισκεψιμότητας στη Χρυσή για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, ικανό για να επιτρέψει την ανάνηψη του οικοσυστήματος πάνω στο νησί, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα, επισημάνθηκε ως σκέψη στη σύσκεψη που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Δασών Λασιθίου Μανόλης Συλλιγάρδος. «Η Χρυσή είναι “άρρωστη” και πρέπει να επανέλθει», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο Δασάρχης Λασιθίου Μανόλης Συλλιγάρδος έθεσε το ζήτημα της Χρυσής περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά απ’ όσα συνέβησαν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και στο φοινικόδασος Βάι.
Ειδικότερα, τόνισε με έμφαση την ανάγκη συγκρότησης του φορέα διαχείρισης της Χρυσής, γιατί όσο περνά ο χρόνος επιδεινώνεται η κατάσταση στο νησί, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι «επείγει η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για τη Χρυσή». Επίσης υποστήριξε μια ενδεχόμενη απαγόρευση αποβίβασης επισκεπτών στο νησί για το χρονικό διάστημα μέχρι να δρομολογηθούν συγκεκριμένα πράγματα, όπως η αποκατάσταση της νομιμότητας στη λειτουργία των καντινών, η αντιμετώπιση της ξήρανσης των κέδρων, αλλά και των αυθαίρετων παραπηγμάτων, που κάθε λίγο και λιγάκι ξεφυτρώνουν στο νησί και πρέπει να τα κατεδαφίζουν κλπ.
Η απαγόρευση επισκεπτών, ως ιδέα, δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται. Έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν και σαν σκέψη κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου υπάγονται οι Δασικές Υπηρεσίες.

Σας παρακαλώ αντικαταστήσετε την λέξη Χρυσή με την λέξη Γραμβούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: