Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τραγική χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την εικόνα που εμφανίζουν οι Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας. Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία σε 65 Κέντρα Υγείας κατέγραψε δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικό, ενώ επισημαίνει ότι δεν έχουν χρηματοδότηση για να καλύψουν βασικές λειτουργικές δαπάνες.
«Μέχρι δίσκο στις λειτουργίες βγάζουν οι κατά τόπους εκκλησίες για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση», ενώ σημειώνεται ότι «Στις Πρωτοβάθμιες Μονάδες δεν προσελήφθη κανείς ιατρός, κανείς επαγγελματίες υγείας τα τελευταία δύο χρόνια. Αντιθέτως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αν και οι ελλείψεις είναι τραγικές, ισχυρίζεται ότι οι Νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας δεν έχουν τι να κάνουν και πλέκουν».
Σε 30 δήμους της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι Ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ), σε 145 δήμους δεν υπάρχει καρδιολόγος, σε 115 Δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 75 δήμους δεν έχει παιδίατρος, σημειώνει ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ.
Δείτε πώς χαρακτηρισε το δικό μας Κέντρο Υγείας.
Κ.Υ. ΚΙΣΑΜΟΥ: Απευθύνεται σε πληθυσμό 30 χιλιάδων κατοίκων. Η επισκεψιμότητα κατά μέσο όρο είναι πάνω από 150 άτομα ημερησίως. Μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρόβλημα στην κάλυψη διακομιδών για όλο το 24ωρο. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κέντρων υγείας είναι η μεγάλη επισκεψιμότητα σε τακτικά ή έκτακτα περιστατικά, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, τα προβλήματα στη διακομιδή ασθενών προς τα νοσοκομεία των νομών (οι γιατροί που συνοδεύουν τους ασθενείς αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω στα κέντρα υγείας με ταξί) καθώς και η ασφάλεια των εργαζομένων και των δομών των κέντρων Υγείας από παραβατικές ενέργειες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: