Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ

Φέτος στον Άγιο Μύρωνα στα Αντικύθηρα ήταν διαφορετικά σε σχέση με άλλες χρονιές. Η ξαφνική διακοπή ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Κρήτη είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να έρθουν στο νησί οι προσκυνητές της Κισάμου που παραδοσιακά λαμπρύνουν κάθε χρόνο με την παρουσία τους το πανηγύρι μας, αφού σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα του Αγίου βρέθηκε στα Αντικύθηρα από Κρήτες κυνηγούς πριν πολλούς αιώνες.
Μας έλειψαν τα οικεία σε εμάς πρόσωπα των φίλων Καστελλιανών που ευλαβούνται πολύ τον Άγιο και αγαπούν το νησί και τους κατοίκους του. Μας έλειψε η λύρα και το βιολί και οι σκοποί της Κισσάμου με τους οποίους μεγαλώσαμε, αφού το νησί είναι φυσική προέκταση της Κρήτης και ας ανήκει διοικητικά στα Κύθηρα και την Αττική. Ξέρουμε ότι οι Κρήτες αγαπάτε τα Αντικύθηρα και τους Αντικυθήριους και ελπίζουμε να σας έχουμε πάλι κοντά μας με πρώτη ευκαιρία.
Μαζί με τον φίλο Δήμαρχο της Κισάμου κάνουμε μεγάλο αγώνα για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων υπό συνθήκες σταθερότητας και αξιοπιστίας, που θα συμβάλλουν στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη των περιοχών μας. Οι λιγοστοί ηρωικοί κάτοικοι του βράχου των Αντικυθήρων δεν το βάζουν κάτω. Προσκυνούν στην εικόνα και τα ιερά λείψανα του πολιούχου τους και εύχονται να μην ερημώσει ο τόπος των παππούδων και των πατεράδων τους.
Ευχηθείτε και εσείς που οι πρόγονοί σας κατοίκησαν τα Αντικύθηρα!
Στράτος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: