Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίπ Λε Κλερ, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων για το θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη αλλά και η πορεία του προγράμματος φιλοξενίας.
Να πούμε εδώ οτι βάση της δήλωσης του Δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα "αναζητούμε και βρίσκουμε διαμερίσματα σε όλο το νησί και αυτοί οι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Όλοι οι δήμοι της Κρήτης μαζί με την Περιφέρεια διαχειριζόμαστε μέσω της Αναπτυξιακής Κρήτης αυτό το ζήτημα.", σημαίνει οτι και μεις θα φιλοξενήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε.
Τώρα τι έγινε στον Δραπανιά; Όπως λένε οι πληροφορίες, όχι οτι δεν άρεσε στους πρόσφυγες το σπίτι, όπως ισχυρίζονται τα ΜΜΕ, απλά δεν τους ήθελαν εκεί οι περίοικοι, μιας και ήταν 3 οικογένειες, 25 άτομα περίπου για ένα μικρό σπίτι. Φυσικά οι κάτοικοι εκεί ξέρουν καλύτερα.
Καιρός να σταματήσουμε να κάνουμε σαν μικρά παιδιά, ή να εξυπηρετούμε πολιτικές συγκεκριμένου χώρου, όταν εμείς όλοι μας νοικιάζουμε σπίτια σε άλλες οικογένειες - καλύτερα να μην πω απο ποιες χώρες- που θεωρώ οτι δεν είναι και οτι το καλύτερο με αυτούς αν τους συγκρίνουμε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια: