Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΣΑΜΟΥ κ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον και με περισσή εύθυμη διάθεση την προσπάθεια της μείζονος αντιπολίτευσης να διατηρηθεί στην επικαιρότητα, μέσω -αν μη τι άλλο- "καυστικών ανακοινώσεων", οι οποίες ωστόσο, στερούνται ουσίας και ρεαλιστικής βάσης. Η αντιπολίτευση απαιτείται να κάνει κριτική, ωστόσο, η κριτική αυτή πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα  επιχειρήματα και σε λογικές σκέψεις.
Εδώ θα ανοίξουμε μια...παρένθεση για να τονιστεί ότι η χτεσινή ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της μείζονος αντιπολίτευσης, ανήκει στον πρώην Αντιδήμαρχο Κισσάμου και νυν ειδικό συνεργάτη του Δήμου Αποκόρωνα, κ. Νεκτάριο Κουμάκη. Φαίνεται ότι είναι "αναγκαίος" στην μείζονα αντιπολίτευση, για αυτό το λόγο έρχεται κάθε χρόνο στον απολογισμό του Δήμου μας για να την υποκαταστήσει και να εξάγει τα όποια συμπεράσματα. Αλήθεια, φίλε Νεκτάριε, είμαι περίεργος στις επόμενες εκλογές, πού θα τρέχεις να παράσχεις τις υπηρεσίες σου; Στην Κίσαμο ή στον Αποκόρωνα; Μη λησμονείς ωστόσο, ότι η δική σου πολιτική (μιας και ήσουν ο "αντ' αυτού" την προηγούμενη τετραετία) προκάλεσε την ήττα του κ. Μυλωνάκη. Σου λέω φιλικά λοιπόν να προσέχεις γιατί ακολουθείς την ίδια "συνταγή", με ενδεχόμενο να υπάρξουν τα ίδια αποτελέσματα.
Κλείνουμε την παρένθεση και επανερχόμαστε στην ουσία της ανακοίνωσής μας...
Η χθεσινή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης θυμίζει στο ύφος της, ένα νήπιο που του έχουν πάρει το γλυκό... Γιατί αυτή είναι η ουσία και αυτός είναι ο μόνιμος "πόνος" σας, κύριοι, ότι στερείστε (αυτήν που ονομάσατε εσείς) "καρέκλα" και δεν μπορείτε να το χωνέψετε! Αλήθεια, γιατί στην ανακοίνωσή σας επαναλαμβάνετε και τονίζετε, τον όρο "καρέκλα"; Μην καταπιέζεστε, διότι μέσα στο 2019 θα ξαναγίνουν εκλογές και τότε οι Δημότες θα αποφασίσουν για το ποιος θα είναι ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή της Κισάμου. Μέχρι τότε, εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε προς όφελος των Δημοτών.
Όπως επίσης, δεν μπορείτε να ...χωνέψετε ότι η νυν Δημοτική Αρχή επιδιώκει με κάθε τρόπο και παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν (λόγω των δύσκολων οικονομικά συνθηκών) να βελτιώσει τα πράγματα στην Κίσαμο, προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.
Κύριοι της μείζονος αντιπολίτευσης, 
Το γεγονός ότι εκφράζουμε παράπονα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως Δημοτική Αρχή στο να κάνουμε πράξη το σύνολο του πλάνου που έχουμε καταρτίσει (διότι εμείς αντίθετα από εσάς έχουμε πλάνο), δε σημαίνει ότι δεν παλεύουμε και ότι δεν αγωνιζόμαστε (με όσα μέσα διαθέτουμε) ώστε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σκεφτεί και αποφασίσει ότι πρέπει να γίνουν, για το καλό του τόπου μας.
Δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε, κύριοι της αντιπολίτευσης; 
Να υπομένουμε στωικά τα όποια εμπόδια μας βάζει αυτό που εσείς ονομάζετε "αθηνοκεντρικό κράτος" και να λέμε και "ευχαριστώ";
Κρίνουμε το κράτος, εκφράζουμε στους εκπροσώπους του τα παράπονα μας, επιδιώκουμε να τους τονίσουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν στον τόπο μας. Κακό είναι αυτό; Πράττουμε κάτι το εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτό που πράξατε εσείς την προηγούμενη τετραετία. Το "αθηνοκεντρικό κράτος" όπως εσείς το ονομάζετε, δεν σας γνώριζε και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, δεν σας έδωσε ποτέ, καμία σημασία! Και τα αποτελέσματα φάνηκαν, αφού τα έργα σας ήταν ανύπαρκτα! Το μόνο που κάνετε είναι να παρουσιάζετε (ως δικά σας) έργα που έκαναν πολλές δημοτικές αρχές (Βιολογικός καθαρισμός) και η Περιφέρεια Κρήτης (παράκαμψη Τοπολίων).
Κατηγορήσατε τέλος, σε προηγούμενη ανακοίνωση σας, τους συνεργάτες μας ότι θέλουν να αυτοπροβάλλονται μέσω εκδηλώσεων ή άλλων δράσεων. Τώρα τους κατηγορείτε ότι είναι "άφωνοι και άβουλοι". Κάπου δεν συνδέονται αυτοί οι δύο χαρακτηρισμοί... Σκεφτείτε το...
Κύριοι της αντιπολίτευσης,
Επιτέλους, πείτε μας κάτι ουσιώδες, επιχειρηματολογήστε και κυρίως, μη βγάζετε ανακοινώσεις, μόνο για να τις βγάζετε...
Επίσης, σας συμβουλεύουμε να έχετε πιο ενεργή συμμετοχή στα κοινά του τόπου μας, διότι από τότε που γίνατε αντιπολίτευση είστε "παρόντες-απόντες", γεγονός που είναι αποδεδειγμένο και εμφανές τοις πάσιν...
ΥΓ: Σύντομα θα δείτε τον Απολογισμό μας, με τα "μάτια" των Δημοτών μας...
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

; ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΜΠΑΖΗ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
Η ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ,ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ,ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΣΤΟΙΧΙΩΔΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗ ΠΟΛΗΣ


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Μ. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ