Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΣ 2017

Με χαρά θα υποδεχτούμε την αναπαράσταση του Κρητικού Γάμου φέτος (Δευτέρα 21 Αυγούστου) μιας και όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο άλλαξε η διαδρομή. Η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στην Κρήτη και την ξεκίνησε ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου "Η Γραμπούσα" τα δυο τελευτά χρόνια περνώντας απο την Ηρώων Πολυτεχνείου δημιουργούσε τεράστια μποτιλιαρίσματα προκαλώντας για 2-3 ώρες χάος στην πόλη.
Όπως βλέπουμε και στο σχεδιάγραμμα δεν θα περάσουν απο τον "μοναδικό μας δρόμο" φέτος την Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά με αφετηρία το Τσατσαρωνάκειο  θα διασχίσουν την Εφέδρων Πολεμιστών (Δημαρχείο) θα μπουν στην Σκαλίδη απο το 41 θα περπατήσουν όλη την Σκαλίδη θα κάνουν και μια στροφή στην πιάτσα και θα τερματίσουν στην πλατεία Τζανακάκη όπου και θα γίνει η κεντρική τους εκδήλωση.
Δεν θα γίνει η εκδήλωση λοιπόν στους χώρους του 10ου Φεστιβάλ στην παραλία Γηπέδου αλλά η εκδήλωση θα είναι ανεξάρτητη, και μπράβο σε όσους σκέφτηκαν την εναλλακτική αυτή διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: