Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Το κυκλοφοριακό στην πόλη της Κισάμου είναι σίγουρα ένα αγκάθι για όλους...  Έτσι κάθε πρόταση καθενός μας είναι σεβαστή και πρέπει όχι μόνο να ειπωθεί ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε ότι μπορούμε, αλλά και να καταγραφεί μιας και εως και σήμερα όλες οι προσπάθειες σωτηρίας μας, ήταν αποτυχημένες και  άστοχες ... Μια τέτοια πρόταση έκανε ο Γιάννης Βιολάκης μέσω των σχολίων στο μπλοκ και εγώ σας την μεταφέρω σαν ανάρτηση.

Όντως το κυκλοφοριακό στην πόλη τις Κισάμου είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της και για αυτό ευθυνόμαστε όλοι μας. Από τους μόνιμους κατοίκους της και τους επισκέπτες της, όσο και τους αρμόδιους φορείς.Το θέμα όμως δεν είναι να λέμε συνέχεια ποιος ευθύνεται αλλά να καταθέτουμε προτάσεις που μπορούν να είναι υλοποιήσιμες. Αυτό προϋποθέτει την εκτενή ενημέρωση και συνεργασία όλων μας.
Θα σας παραθέσω με σειρά προτεραιότητας τις ενέργειες της πρότασής μου, που θα πρέπει να παρθούν .
α) Ευρεία συνάντηση φορέων (Δήμος, Αστυνομία, Εμπορικός Σύλλογος, Τοπικό συμβούλιο Κισάμου) υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων). Θέμα της συνάντησης αυτής είναι η κατάθεση απόψεων ως προς την στάση και στάθμευση των αυτοκινήτων και η αποτύπωση τους σε φυλλάδιο (ενημερωτικό) στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, για διάθεσή του προς τους δημότες αλλά και στους επισκέπτες μας. 
β) Ενημέρωση των πολιτών-δημοτών από τον Δήμο Κισάμου (ενημερωτική συνάντηση, Κοινωνικά δίκτυα, εφημερίδες και ραδιόφωνο . 
γ) Υλοποίηση των δράσεων με την συνεργασία της αστυνομικής αρχής και των εθελοντών που θα διαθέσει η Δημοτική αρχή (υπαλλήλους από διάφορα τμήματα με την κατάλληλη ένδυση που θα υποδείξει η αστυνομική αρχή), με την αυστηρότητα που επιβάλει ο Κ.Ο.Κ.
Ελπίζω η πρότασή μου να συμπεριληφθεί και με άλλες προτάσεις, ώστε το αποτέλεσμά τους να είναι ορατό σε όλους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: