Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Αγαπητέ αρχηγέ της Νέας Δημοκρατίας
Αυριανέ πρωθυπουργέ Κυριάκο
Η Κρήτη σε χαιρετά, τα Χανιά του Βενιζέλου και του Μητσοτάκη επίσης.
Η παρουσία σου μόνο χαρά μας δίνει. Η νέα γενιά είναι εδώ. Οι 20άρηδες, οι 30άρηδες οι 40άρηδες και οι νέοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι εδώ.Αλλά και όλοι όσοι πιστέψαμε αλλού, τώρα είμαστε σίγουροι ότι είσαι η τελευταία μας ευκαιρία. Θέλουμε με μπροστάρη εσένα μία νέα γενιά ανθρώπων που θα εκπροσωπήσουν το νησί μας, τα Χανιά μας, τον τόπο μας στη νέα Βουλή.
Δεν θέλουμε να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος με τα καπετανάτα που αποφάσιζαν χωρίς εμάς για εμάς. Δόξα το Θεό στην Κρήτη και στα Χανιά μας έχουμε πολλούς και ικανούς ανθρώπους. Βγάλτους από τα σπίτια τους. Άλλαξέ τα όλα, αυτή είναι η εντολή που σου δώσαμε.
Μην ξαναδούμε επίθετα που μας προσβάλλουν, ανθρώπους που έδωσαν ότι είχαν να δώσουν, πολιτευτές της δεκαετίας του 80, του 90, ακόμα και του 2000. Είμαστε στο 2017. Θέλουμε ανθρώπους που έχουν δουλέψει στο πεζοδρόμιο, στο μεροκάματο, όχι από τον κομματικό σωλήνα πάλι, κουμπάρους, συντέκνους, ανθρώπους των γραφείων. Ούτε άλλους 60άρηδες, 65άρηδες, 70άρηδες. Εσύ είσαι νέος άνθρωπος. Μπορούμε να βγάλουμε 4 βουλευτές. Αλλά κανέναν παλιό, όλοι καινούργιοι.Μορφωμένους με κουλτούρα, καλλιέργεια, μόρφωση, που έχουν δουλέψει στον σκληρό ιδιωτικό τομέα, που ξέρουν να διοικήσουν, που ξέρουν να μιλήσουν, να βγουν μπροστά, ανθρώπους με Ευρωπαϊκή κουλτούρα, όχι άλλους κομματικούς από τα γραφεία, τα κόμματα, τα Ιδρύματα, τον σωλήνα. Δες τους όλους, αξιολόγησέ τους, μίλησέ τους, βρες τους, είναι εδώ και σε περιμένουν. Αν το κάνεις από τα Χανιά και την Κρήτη για όλη την Ελλάδα, όλοι θα σε χειροκροτήσουν. Όχι άλλους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, όχι άλλους από την ελίτ, αλλά από τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, όχι από τις Νομαρχιακές αλλά από την κοινωνία. Βάλε την κοινωνία να διαλέξει με ίσους όρους, δεν έχεις λόγο να προωθήσεις και να πριμοδοτήσεις κανέναν. Ούτε ανίψια, ούτε ξαδέρφια, ούτε παιδιά πολιτικών. Νέα παιδιά, νέους ανθρώπους 30, 40, 50 χρονών. Όχι παραπάνω. Αναγνωρίσιμους, με παρουσία στην πόλη και στα κοινά,με προσφορά, όχι αλεξιπτωτιστές που παίρνουν θέσεις κομματικές, που ήρθαν ξαφνικά, που δεν ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.Ακόμα και εμείς οι παλιότεροι θα σε στηρίξουμε.
Αν το κάνεις όλοι θα σου βγάλουμε το καπέλο, αν όχι θα έχουμε μία από τα ίδια και θα χάσεις την μοναδική ευκαιρία να αλλάξεις τον τόπο. 
Καλώς όρισες
Ακολουθούν 19 υπογραφές
Γιάννης Παπαδάκης
Συνταξιούχος Στρατιωτικός (Ταγματάρχης Ε.Α)
Οδός Α.Παπανδρέου 
Περιοχή Ολύμπια
Χανιά Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: