Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Φτάσαμε τώρα να έχουμε την ίδια άποψη, με ποιόν, με τον Σόιμπλε για την Δημόσια Διοίκηση στην πατρίδα μας : http://tinyurl.com/hlg4dnt : ......Η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει μια αποτελεσματική διοίκηση και να συνηθίσει ότι υπάρχει μια τέτοια, συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ε, που να πάρει και να σηκώσει ο τυφώνας Λίλι με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα, την Δημόσια Διοίκηση της Ελλάδας και το ολόκληρο το προεστικό και κοτζαμπάσικο σύστημα Διοίκησης της Χώρας, που έχει συστημικό πρόβλημα όπως διατύπωσε και ο Πούτιν.
Μα, ας πιπιλίζουν την λέξη μεταπολίτευση οι δημοσιογράφοι του εικοσάρικου και οι καθεστωτικοί πολιτικοί ομιλητές, προεστοί και κοτζαμπάσηδες. Μεταπολίτευση δεν έγινε ποτέ.
Μετά τους Τούρκους που διοικούσαν με τους προεστούς και τους κοτζαμπάσηδες, ανάλαβαν την διοίκηση, οι ίδιοι αυτοί, που παίρναν απ τα 1000 κιλά στάρι του Έλληνα, τα 800 κιλά για τον Αγά, του έδιναν τα 300 και μοιραζόντουσαν αυτοί οι προεστοί και οι κοτζαμπάσηδες τα 500 και, όλοι οι διοικούντες, ήταν ευχαριστημένοι.
Οι διοικούμενοι ήξεραν ότι οι φόροι, τα 800 κιλά στάρι πήγαινε για τον κατακτητή και δεν μπορούσαν αν κάμουν αλλιώς, ‘‘δεμένος πιστάγκωνα χέρια με τα πόδια μέχρι να δώσει το στάρι’’.
Ο μεσάζων προς τον κατακτητή Αγά, για τα προβλήματα και τις ανάγκες των διοικουμένων, ήταν οι προεστοί και οι κοτζαμπάσηδες.
Οι προεστοί και οι κοτζαμπάσηδες, ανάλαβαν μετά τους τούρκους και, συνέχισαν μεν τα ίδια με τους φόρους την δε μεσολάβησή τους για τις ανάγκες των ελεύθερων πλέον Ελλήνων, κράτησαν πάλι αυτοί, προς τον εαυτό τους οι, ‘‘κωλοπετσωμένοι εξουσιαστές’’ .
Δεν άλλαξε το σύστημα, παρέμεινε ο ελεύθερος πλέον Έλληνας εξαρτημένος από τον προεστό και τον κοτζάμπαση της γειτονιάς του, που έφτιαξαν παρέες λέγε κόμματα, έγινε πολιτικός, βουλευτής και μεσολαβητής, για να μπορεί να βρει δουλειά και να πάρει άδεια για το μαγαζί του.
Αν δεν δηλώσεις, π.χ. ένα ειν το κόμμα ή, εγώ ανήκω σε αυτό το κόμμα, στην επιτροπή, το μέλος της, λόγου χάριν π.χ. ο Πέρρος, θα σου πει, ναι Γιάννη είμαι 100/100 βέβαιος ότι έχεις αδικηθεί, αλλά !!!!! δεν είσαι μέλος στο κόμμα μας, δεν μπορώ να σε υποστηρίξω.
http://tinyurl.com/h32o55b
Η εγκληματική οργάνωση 36 κοτζαμπάσηδων
….Τι γινότανε. Αμολυόντουσαν τα λυγούρια οι Έλληνες και όποιον πάρει ο χάρος. Σκοτώνανε δέκα και 20 Τούρκους, σε κάποιες περιπτώσεις 80 και 100 και προσωρινά γινόντουσαν αφεντικά με τις λερωμένες φουστανέλλες σε κάθε χωριό, σε κάθε κομώπολη. Τα χρειαστήκανε οι κοτζαμπάσηδες. Τα «τζάκια», δηλαδή, που 400 χρόνια είχαν το επάνω χέρι με την ανοχή των μεμέτηδων. Πολέμαγαν οι Έλληνες και πριν καλά-καλά κερδίσουν, οι τουρκολάτρες, όπως έτσι έβριζαν τους κοτζαμπάσηδες, οργάνωναν την απολύτως ελεγχόμενη απ' αυτούς εξουσία στο όνομα της... Επανάστασης. ΤΩΡΑ ΤΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: