Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΟΡΙΑΣ

......... Προς το βράδυ της Τρίτης οι άνεμοι στη βορειοδυτική Κρήτη γίνονται βόρειοι και ενισχύονται ενώ στην υπόλοιπη διατηρείται το δυτικό ρεύμα. Η σύγκλιση των ανέμων με τη δυναμική μετώπου θα σαρώσει την Κρήτη από το βράδυ της Τρίτης ως το πρωί της Τετάρτης οπότε και αναμένονται τα περισσότερα φαινόμενα με τη μορφή ισχυρών βροχών αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα βόρεια και εσωτερικά τμήματα της Κρήτης. Θα χιονίζει αρχικά πάνω από τα 1700 μέτρα αλλά ως το πρωί της Τετάρτης το υψόμετρο χιονόπτωσης θα κατέβει στα 1200 περίπου.
....Ο συνδυασμός με το ευρωπαϊκό πεδίο υψηλών πιέσεων θα ενισχύσει περαιτέρω τους βοριάδες για να πιάσουν τα 8-9 μποφόρ, με τοπικές ριπές ανάλογες των 10.
.... Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά και οι μέγιστες το πολύ στους 16 στη νότια ακτή, ως 12-13 στη βόρεια, αλλά στα ορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς.
Περισσότερα ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: