Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟ

Επιστέψτε μου μιας και είναι στο επίκεντρο συζητήσεων το πιο αναγκαίο αναπτυξιακό έργο της Δυτικής Κισσάμου «η εξασφάλιση επάρκειας νερού» να διατυπώσω την θέση της δημοτικής αρχής αλλά και των γεγονότων όπως έχουν πραγματοποιηθεί.
Η ανακοίνωση αυτή κρίνεται απαραίτητη για την ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων κατοίκων, αλλά και του συνόλου των δημοτών.
Το τελευταίο διάστημα, κάποιοι, για τους δικούς τους “σκοπούς”, επωφελούμενοι την αγωνία και την ανάγκη των κατοίκων της Τ.Κ. Πλατάνου για επάρκεια και ποιότητα νερού άρδευσης, τους ξεσηκώνουν δημιουργώντας τους ανασφάλειες και φόβο στοχεύοντας στην χειραγώγηση τους, για να πραγματοποιήσουν τους “σκοπούς” αυτούς που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετικοί του καθενός. Οι πρώτοι  το ξεκίνησαν για πολιτικό όφελος, νομίζοντας ότι θα κερδίσουν την εύνοια κάποιων κατοίκων του Πλατάνου με το δήθεν ενδιαφέρον τους. Οι δεύτεροι για να καλύψουν την αδυναμία και αδιαφορία τους που δεν έκαναν απολύτως τίποτα για αυτό το πρόβλημα. Τέλος βοηθούν και κάποιοι τρίτοι οι οποίοι σαφώς  θέλουν να υποστηρίξουν την επιλογή τους, ως την πιο σωστή, αδιαφορώντας εάν όντως αξιοποίησαν ή είχαν όλες τις πληροφορίες για το τι είναι το καλύτερο.
Εμείς τι κάναμε:
Με το που αναλάβαμε την ευθύνη του δήμου στις 1-9-2014 και σε διάστημα τεσσάρων μόλις  μηνών, υποβάλαμε και πετύχαμε την έγκριση του έργου «Βελτίωση- ενίσχυση άρδευσης Σφηναρίου με αξιοποίηση χειμέριων απορροών» μαζί με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (άδεια χρήσης νερού, κ.α.). προϋπολογισμού 600.000 ευρώ το οποίο και υλοποιείται.
Πραγματοποιήσαμε τον Απρίλιο ομιλία ενημέρωση στην Τ.Κ. Πλατάνου παρουσία των κυριών: Χαρτζουλάκη Κωνσταντίνου (γεωπόνου), Βοζινάκη Κωνσταντίνο (γεωλόγο), Πρωτοπαπαδάκη Κωνσταντίνο  (περιβαλλοντολόγο), μελετητή της πρώτης φάσης του έργου και αναλύσαμε όλες τις παραμέτρους για την συνέχιση του, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) την συνέχιση του αγωγού μεταφοράς του νερού από το Σφηνάρι προς Πλάτανο
β) την αποθήκευση των χειμερινών απορροών με την κατασκευή ταμιευτήρα .
Πρότεινα την νέα θέση (αναφέρθηκαν τότε τα πλεονεκτήματα) και ζήτησα την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων διαμέσου του τοπικού συμβουλίου για να προχωρήσομε σε αυτό τον σχεδιασμό. Αυτή δόθηκε ομόφωνα, εκεί μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους και ουδείς διαφώνησε, ούτε από αυτούς που σήμερα πρωτοστατούν σε αυτό το “παιχνίδι” που τους έχουν εγκλωβίσει κάποιοι.
Μάλλον πιστεύουν κάποιοι ότι οι θεσμοί είναι παιχνίδι που μπορούν να παίζουν. Τους απαντώ ότι πλανώνται πλάνη οικτρά! 
Απευθύνομαι στους κατοίκους της Τ.Κ. Πλατάνου και τους ρωτώ να αναλογιστούν τι έκαναν για αυτούς διαχρονικά διάφοροι παράγοντες, (κομματάρχες, πολιτικοί,  τοπικοί και δημοτικοί άρχοντες) τα τελευταία 20 χρόνια και τι έχει πράξη η τωρινή δημοτική αρχή, σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο Πλατάνου και με θετικά σκεφτόμενους  κατοίκους Σφηναρίου και Πλατάνου, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μετά βγάλτε τα συμπεράσματά σας, ποιον πρέπει να πιστέψετε και να εμπιστευτείτε. Αυτούς που δεν έκαναν τίποτα τόσα χρονιά ή εμάς. Αν επιλέξετε αυτούς, δίκη σας η ευθύνη να αυτοκαταστραφείτε. Μην περιμένετε όμως ότι θα είμαστε συνένοχοί σας σε αυτό. Η πρότασή μας είναι τεκμηριωμένη, υλοποιήσιμη, έχουμε δίπλα μας την Περιφέρεια Κρήτης  και είμαστε εμείς μπορούμε να την πραγματοποιήσομε, γιατί το πιστεύομε και το έχομε ήδη αποδείξει.
Με εκτίμηση  
Σταθάκης Θεόδωρος 
Δήμαρχος Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: