Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ.....

Πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Μαθαίνω να προστατεύω τον έφηβο από παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις - ο ρόλος του γονέα» στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισάμου.
Το Σεμινάριο απευθυνόταν πρωτίστως σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον με την αθρόα και ενεργό συμμετοχή τους.
Παρευρέθηκαν έως το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Θ. Σταθάκης, ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής, κ. Β. Γλαμπεδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αικ. Πατερομιχελάκη και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Καλλιόπη Γρηγοριάδη, οι οποίοι μετά από τον χαιρετισμό τους, εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την ανάγκη συνέχισης του Προγράμματος και των υποστηρικτικών του δράσεων και για το επόμενο έτος και συμμετείχαν ενεργά στις βιωματικές ομάδες του σεμιναρίου.
Το βιωματικό σεμινάριο οργάνωσαν και εμψύχωσαν οι κκ Παπαδακάκη Μ. & Μαραγκάκη Παγώνα, εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Κ και συντόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χλιαουτάκης Ι.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς και νέοι/ες απόλαυσαν την συμμετοχή τους σε ομάδες, παίζοντας διαφορετικούς ρόλους που αφορούν στην επίλυση συνηθισμένων ενδο-οικογενειακών προβλημάτων και βιώνοντας έντονα και ποικίλα συναισθήματα τα οποία στην συνέχεια επεξεργάστηκαν και συζήτησαν με τις υπεύθυνες του Σεμιναρίου.
Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και μετά από το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και εδέσματα στους συμμετέχοντες και τους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: