Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Σχετικά με την λιμνοδεξεμανή του Πλατάνου που τόσο μας "ταρακούνησε" τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες λένε οτι η δημοτική αρχή είναι ανυποχώρητη στις θέσεις της και θα συνεχίσει με μια νέα μελέτη στην νέα θέση που έχει επιλέξει. Μάλιστα για την θέση αυτή αλλά και για τις προθέσεις της, είχε κάνει διαλογική συζήτηση παλαιότερα στον Πλάτανο, παρουσία μελετητών, πολλών κατοίκων και του δημάρχου κ. Σταθάκη. Όσο για το σχόλιο του πρώην Δημάρχου κ. Μυλωνάκη αν υπάρχει απόφαση της τοπικής κοινότητας Πλατάνου, η απάντηση είναι οτι υπάρχει. 
Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να γίνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την Λιμνοδεξεμανή Πλατάνου με καλεσμένους μελετητές, τον ΟΑΚ και φυσικά τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη. Στην πρόταση της επιτροπής αγώνα να φτιαχτούν δυο λιμνοδεξαμενές στην περιοχή η απάντηση της δημοτικής αρχής είναι αρνητική και ξεκαθάρισε ακόμα οτι οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα αγανακτούν τώρα, αλλά είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να φτιάξει μια λιμνοδεξαμενή που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους, τους παραγωγούς, και όχι για το θεαθήναι. Ξεκαθάρισε δε οτι οι μελέτες που έχουν γίνει για την πρώτη θέση προέβλεπε την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στο ύψος της θάλασσας στο Σφηνάρι.(ΦΩΤΟ) Θα ήταν ένα έργο προβληματικό γιατί για να πάει το νερό στον Πλάτανο και στα Φαλάσαρνα θα πρεπε να μεταφέρεται με αντλίες ψηλά και από εκεί με νέες διανοίξεις και αγωγούς προς τα Φαλάσαρνα, κάτι που σημαίνει πολύ μεγάλα έξοδα. Ίσως δε και οι μελέτες της λιμνοδεξαμενής αυτής να μην έχουν ισχύ πλέον, μιας και έχουν περάσει 7 χρόνια οπότε η καθυστέρηση θα είναι η ίδια με αυτή της νέας θέσης.
Για να δούμε λοιπόν που θα καταλήξουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: