Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΛΕΩ ΕΓΩ...

Σχολιάστηκε πολύ που ο δήμαρχος ήταν πρώτη καρέκλα στην ομιλία της Ν.Δ στην Κίσαμο, αλλά και στην περιοδεία του Κυριάκου, προ καιρού. Μάλιστα σχολιάστηκε τόσο για την αιρετή θέση του, αλλά και ως προς την πολιτική ταυτότητα του. Ήταν πασοκατζής και άλλαξε.. υποδέχτηκε σαν δήμαρχος τον Τσίπρα και τώρα πάει στις ομιλίες του Κυριάκου. Φυσικά έγινε σημείο αναφοράς από ανθρώπους που απ' ότι ξέρω, έχουν αλλάξει 3-4 φορές πολιτικούς χώρους, δίχως τα πισωγυρίσματα. Μπερδεύτηκα..
Τελικά δεν πρέπει να αλλάζει τα πιστεύω του ο δήμαρχος ή επειδή υποδέχτηκε τον Τσίπρα δεν πρέπει να πάει στου Κυριάκου; Κι αν δεν πήγαινε στου Κυριάκου θα ήταν καλός δήμαρχος για τους επικριτές του. Ξαναμπερδεύτηκα. 
Οι κομματικοί μηχανισμοί κάθε κόμματος προσπαθούν διακαώς να αλλάξουν το πολιτικό πιστεύω καθενός μας προσφέροντας, δελεάζοντας, φέρνοντας μας διλήμματα και τελειωμένες καταστάσεις....έ κάπου πείστηκε και αυτός και άλλαξε. Εδώ ένας πρώην σύμβουλος έχει αλλάξει πάνω από 6 κόμματα στα τελευταία 5 χρόνια ..θα τον φάμε; Όχι βέβαια, δικαίωμα του είναι.
Εδώ βγήκε ο πρόεδρος του Λιμανιού και είπε "12.000.000 είναι οι Έλληνες τα 10.000.000 είναι Ολυμπιακοί και προσπαθούμε να κάνουμε και τους υπόλοιπους" ... έτσι λειτουργούν και τα κόμματα. Οι 3.235.000 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 1993 που είναι τώρα δηλαδή .. κρυμμένοι είναι; Όχι βέβαια έχουν αλλάξει κόμμα και γραμμή....φανερά.
Πάντως απ΄όλη την βαβούρα που μπορεί να είναι αλληγορική κατά τον συντονιστή, κράτησα αυτό που είπε στο τέλος.. "Τα έργα για την Κίσαμο προχωρούν κανονικά, άσχετα με τα πιστεύω του δημάρχου" 
Το κρατάω αυτό...μου φτάνει και δεν με νοιάζουν τα πολιτικά πιστεύω του δημάρχου. 

2 σχόλια:

john είπε...

ΕΡΓΑ; ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ;

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια πρέπει ο δήμαρχος να παρευρίσκεται και να αναφέρεται στα προβλήματα του δήμου σε ανοικτές κομματικές συναντήσεις που γίνονται στο δήμο για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν και τους δημότες. Και να κάνει προτάσεις, αν έχει ....
Αυτό που δεν πρέπει είναι να αναφέρει τις κομματικές του προτιμήσεις, ιδιαίτερα όταν έχει εκλεγεί στη τοπική αυτοδιοίκηση με στήριξη άλλου κόμματος. Απειρία, αφέλεια, αγωνία, έλλειψη παιδείας; Το αποτέλεσμα το ίδιο. Καταρράκωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής ανάπτυξης.
Και βέβαια τα αποτελέσματα τα ζούμε. Κάποιοι 'άλλοι' που δεν γνωρίζουμε 'σχεδιάζουν' για μας χωρίς εμάς!
Κώστας Χαρτζουλάκης