Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΖΟ....ΔΡΟΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

"Το ποσό των 700.000 για εργασίες διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια-διαπλάτυνση οδών- διάνοιξη νέων οδών) στην Δημοτική Ενότητα Σούδας του Δήμου Χανίων που θα αντληθεί από ίδιους πόρους του Δήμου (εισφορές σχεδίου πόλεως) ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση. Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν την υλοποίηση του σχεδίου πόλεως και προβλέπονται από τις πράξεις εφαρμογή."

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης του Κωστή Χαρτζουλάκη....Λεφτά από το σχέδιο πόλεως δεν υπάρχουν στην γειτονιά μας, άρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα μέσα στην πόλη....απλά πράγματα και μόνο αν περισσέψουν από κανένα έργο, χρόνια τώρα ανοίγουμε έτσι κανένα δρόμο και ίσως του ρίχνουμε και λίγη άσφαλτο. Οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνανε τα λεφτά του σχεδίου πόλεως και γιατί δεν έφτασαν να κάνουμε αυτά που είχε υποχρέωση η κάθε δημοτική αρχή να κάνει, όταν εισέπραττε από τους πολίτες. Και εδώ είναι πολλοί αυτοί που πλήρωσαν και δεν είδαν ούτε δρόμο. Άσε που το σχέδιο πόλεως στα βορειοανατολικά κάπου χάνει και 1-2 μέτρα.  
Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση στην πόλη μας, που δεν τις λείπουν μόνο πεζοδρόμια, αλλά και δρόμοι, και περιφερειακός, και πλατείες, και δίκτυο ομβρίων και, και, και, και μόνο με επανάσταση ή ατομική βόμβα θα αλλάξει...να εκεί κάπου στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: