Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ

Για πολλοστή φορά Μανώλη Δερουκάκη τοποθετείσαι σε ανάρτηση ή σε σχόλιο μου με τρόπο και ύφος "δεν θα σχολιάσω αυτά που δεν με συμφέρουν....θα σχολιάσω αυτά που με συμφέρουν", γιατί άραγε δεν τα σχολιάζεις όλα; Γράφω καμιά ανακρίβεια ή μήπως λέω ψέμματα; 
Από τον κωδικό των θεομηνιών δεν είναι τα χρήματα για την ανάπλαση των δρόμων και της πλατείας (το κόψιμο των δένδρων) για την επίσκεψη των επισήμων για την μεγάλη Σύνοδο των Εκκλησιών; Θα υπήρχε λόγος μετακίνησης της προτομής του Κατράκη αν ένα πρωί (χωρίς πλάνο, χωρίς μελέτη), ξυπνούσατε και αποφασίζατε, δίχως διαβούλευση, να στήσετε ένα περίπτερο δίπλα στον τιμημένο Κισσαμίτη μας; (Εξάλλου τον έχουμε τιμήσει γιατί να μην τιμούσαμε κάποιον από τους τόσους μεγάλους ευεργέτες του τόπου;)
Όσο για το ότι κριθήκαμε, όταν εκτίθεσαι στον λαό κρίνεσαι καθημερινά σε όποια θέση κι αν σε κατατάξει η ψήφος του. Δυστυχώς εσείς (όπως και η κυβέρνηση της χώρας μας) ασχολείστε με το παρελθόν όπως σας συμφέρει και η πιο κοντινή θύμηση σας φτάνει ως την ημέρα εκλογής σας, από εκεί και μετά ...... παφ-πουφ οι αποφάσεις σας.
Για το σκουπιδαριό που αναφέρεις και τις οικολογικές ευαισθησίες, από πρώτο χέρι έχω να σου πω ότι η δημοτική μας αρχή έδωσε τεράστια μάχη ώστε να φέρει την πρωτεύουσα του δήμου μας, και όχι μόνο, σε ένα αξιοζήλευτο επίπεδο από όλες της απόψεις της καθημερινότητας. (καθαριότητα-φωτισμό-λειτουργία παραλιών - αναβάθμιση υποδομών)
Υπάρχει άραγε σύγκριση με το σήμερα; Μια βόλτα είναι αρκετή για να διαπιστώσεις αυτά που γράφω...άρα που το ψέμα και η ανακρίβεια;
Μιχάλης Θεοδώρου Θεοδωρογλάκης

Υ.Σ Για όσους δεν με ξέρουν όλα τα γράφω καλοπροαίρετα και αναζητώ συνεργασία για το καλό του τόπου μας, όπως το ίδιο κάνω και στα δημοτικά συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: