Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ;

Ανεπίσημα ονομάζεται πλατεία Μάνου Κατράκη, επίσημα ΟΤΕ, κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει και στην άλλη μικρή πλατεία μας, την Τζανακάκη που ανεπίσημα την λέμε όλοι πλατεία Μουσείου.
Δεν ξέρω πότε θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της πλατείας Κατράκη, αλλά καλό είναι με αυτά να γίνουν και κάποιες συμπληρωματικές ονοματοδοσίες σε δρόμους που σήμερα τους ονομάζουμε ή με το όνομα ενός ιδιοκτήτη ή με το αστείο "ανώνυμος οδός". Η πλατεία Ειρηναίου άλλο παράδειγμα, που έχει ανακοινωθεί και επίσημα, δεν μπορεί να λέγεται έτσι και να έχει στην μέση το άγαλμα του Αναγνώστη Σκαλίδη. 
Σουλούπωμα θέλουμε γενικό....αν και δεν είναι και προτεραιότητα ..απλά αυτά τα ασήμαντα μας κάνουν να φαινόμαστε καλύτερα στα μάτια των επισκεπτών μας.
Και μην ξεχάσετε οτι λείπουν πολλές πινακίδες που θα μας έκαναν ευκολότερη την ζωή όλων μας.... π.χ στην διασταύρωση του 42 μια ταμπέλα για να βρίσκεις την πλατεία Τζανακάκη και την παραλία Τελωνείου, που μετά της 6 το απόγευμα δεν την βρίσκεις ούτε με gps. Ο μονόδρομος προς το δημαρχείο που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει στην σκέψη των οδηγών ας γίνει ως του ξενοδοχείου Μπικάκη. Απλά πράγματα που βέβαια χρειάζονται λίγο χρόνο...που εμείς δυστυχώς δεν έχουμε ..καλοκαιριάτικα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οραια η πλατια εγινε για λιγο ομως.τωρα που θελει σιντιριση να δω ποιος θα το κανει!!το γρασιδη σε λιγο καιρο θα αν δεν κοποι δεν θα φαινεται και πολη ομορφο!!!καλα τα λες γιαννη εσυ.η συνοδο να ειαι καλα που εκαναν και κατι.την συντηριση την ξεχασαν ομως.