Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΖΩΟΦΙΛΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μια σημαντική δράση εγκαινιάζει μία ομάδα νέων ανθρώπων με εμπνεύστρια την εκπαιδευτικό Παπαποστόλου Κατερίνα και έχει ξεκινήσει ενημερώσεις ζωοφιλίας σε όλα τα σχολεία, ιδρύματα και οργανισμούς της Ελλάδας. Με ένα καινούριο εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα με την ονομασία « ζώο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης». Στόχος να ενημερωθούν όσοι
περισσότεροι μαθητές γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ένας αγώνας πλάι σε όλες τις παιδικές ευαίσθητες ψυχές για να είναι η Νέα Γενιά που θα αναλάβει να δώσει ένα τέλος σε όλα τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των ζώων.
Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους πολλών ειδικοτήτων (Εκπαιδευτικούς, Συμπεριφοριστές-Εκπαιδευτές σκύλων, Θεατρολόγους, Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτές ,  Εικαστικούς). Άνθρωποι που εντελώς εθελοντικά αποφάσισαν να προσφέρουν τις γνώσεις τους πάνω στην ευεργετική σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.
Το πρόγραμμα λοιπόν λέγεται «Ζω.Ε.ς» και πρόκειται για διαδραστική και πολυπολιτισμική παρουσίαση μαθημάτων ζωοφιλίας για όλες τις σχολικές βαθμίδες.
Το πρόγραμμα αυτό έλαβε δράση και στη περιοχή της Κισάμου με υπεύθυνη την Λογοθεραπεύτρια-Εκπαιδεύτρια Θεραπευτικής Ιππασίας Ελένη Ξηρουχάκη και η ομάδα της περιοχής μας έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο ενημερώσεις, στο νηπιαγωγείο Καλουδιανών και στο νηπιαγωγείο του Έλους με μεγάλη επιτυχία. Από τη νέα σχολική χρονιά οι φιλοζωικές ενημερώσεις θα συνεχίσουν τη δράση τους σε όλο το νομό μας σε διάφορα σχολεία της περιοχής μας αλλά και μέσα στο καλοκαίρι σε διάφορες δομές (ιδρύματα, οργανισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους, σχολές χωρού κλπ…).
Για πληροφορίες και οργάνωση ενημέρωσης επικοινωνήστε με την υπεύθυνη στο 6976184945 Ελένη Ξηρουχάκη.
Ανάλυση προγράμματος ....
....
«Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης»
Οπτικοακουστικό υλικό, θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, χορός, εικαστικές κατασκευές, δραματοποιήσεις, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, φυσική παρουσία σκύλου (σε όποιο σχολείο το επιθυμεί)
Διαπολιτισμικό ως μια ολόκληρη στάση ζωής, μια προσπάθεια για παροχή ίσων ευκαιριών που σημαίνει συνεισφορά στον συνάνθρωπο, αλληλεγγύη, αλτρουισμό, ευαισθησία, συνεργασία, ανάπτυξη εμπιστοσύνης και ικανότητα επίλυσης ειρηνικά των συγκρούσεων
Διαδραστικό ως αμοιβαία ανταλλαγή δράσης μεταξύ των ανθρώπων ή μεταξύ ανθρώπων και άψυχων αντικειμένων ή καταστάσεων
Πολυθεματικό ως ενοποίηση γνώσης πάνω στα ζώα από θέματα που ανταποκρίνονται στην ηλικία, στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντα των παιδιών και αφενός αλληλεπιδρούν με τους στόχους, το σχεδιασμό και τις δραστηριότητες του Αναλυτικού Προγράμματος
Η αγάπη διδάσκεται!
Με σύνθημα «Όταν μετράω τι μπορώ, η Γη δε με χωράει….» με όραμα και στόχο να φέρουμε «ζωή» σε όλες εκείνες τις κοιμισμένες συνειδήσεις που βλέπουν το κακό μπροστά στα μάτια τους και δε μιλάνε!
Μην κλείνεις το στόμα στην κακοποίηση! Μίλα! Το έγκλημα σε λίγο θα έρθει στην πόρτα σου!
Το άνοιγμα νέων δρόμων είναι προτιμότερο από το βάδισμα πάνω σε χιλιοπατημένους (Μίλτος Κουντουράς)
Χτίζουμε ένα νέο ζωοφιλικό ελληνικό κατεστημένο γκρεμίζοντας συθέμελα ο,τιδήποτε παλιό, επικίνδυνο και αναχρονιστικό!
Γινόμαστε όλοι μαζί μια γερή αλυσίδα αγάπης!
Τα ζώα νιώθουν όπως εμείς! Έχουν ανάγκες και δικαιώματα! Και αξίζουν όλα τους μια δεύτερη ευκαιρία!
Δύο τραγούδια του Στέργιου Νταουσανάκη! Για «Τα παιδιά του κόσμου» που είναι όλα τους παιδιά μας και για τα «λιμάνια» στα οποία απαγορεύεται να αφήνουμε τα όνειρα μας να «λιμνάζουν»……οφείλουμε να τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας, να τα κυνηγάμε για να τα φτάσουμε. Και να τα ξεπεράσουμε!
12 υποομάδες!!!
Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Άρτα, Χαλκιδική, Χανιά, Τρίκαλα Θεσσαλίας, Φλώρινα, Ρόδος, Αστυπάλαια, Κύπρος!!!
40 εθελοντές!!! Να μεταδίδουν με δύναμη και ορμή τη φωνή μας!!!
15 χρόνια περισυλλογής υλικού!!!
Εκπαιδευτικοί, Εκπαιδευτές σκύλων, Ψυχολόγοι, Λογοθεραπευτές, Τραγουδιστές, Ηθοποιοί, Θεατρολόγοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: