Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΒΡΑΖΕΙ Η ΣΚΑΛΙΔΗ

Εντελώς ξαφνικά έμαθα οτι θα πρέπει να γράφω και αυτά που δεν με αντιπροσωπεύουν ή έστω να υποστηρίζω κάποιους που αδυνατούν να γράψουν με τ΄όνομα τους... Δεν χωρά αμφιβολία ..... δεν καταλαβαίνουν τι γράφω οπότε το ξαναναρτώ...
"Ας ελπίσουμε οτι δεν θα γίνουν τα περυσινά ευτράπελα που χάθηκαν πινακίδες, η απόφαση εφαρμοζόταν όπως ήθελαν κάποιοι, με τα γνωστά αποτελέσματα να τρέχει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να κλείσουν τους δρόμους. Φέτος δεν θα το αναλάβουν οι επιχειρήσεις (κλείσιμο-άνοιγμα) αλλά κάποιος υπάλληλος του δήμου, ώστε όλα να είναι υπό την εποπτεία της δημοτικής αρχής, μιας και οι αποφάσεις όταν παίρνονται (καλώς ή κακώς) πρέπει να εφαρμόζονται."
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ
Φυσικά αναφέρομαι για το κλείσιμο της Σκαλίδη και με τους όποιους παράδρομους ή κύριους δρόμους κλείνει αυτή η απόφαση. Αυτό το κειμενάκι λοιπόν περικλείει όλη την αλήθεια...αλλά και την πραγματικότητα. Να εφαρμοστεί η απόφαση της δημοτικής αρχής... όποια κι αν είναι (καλή ή κακή) αλλά το σπουδαιότερο να εφαρμοστεί όπως πρέπει και κατ΄όλο το μήκος του δρόμου.
Και εξηγώ στον κύριο που νομίζει οτι σιγοντάρω κάποιους (που και αυτό το δικαίωμα το έχω όπως όλοι μας να υποστηρίζουμε το σωστό). Πέρυσι έκλεινε η Ομογενών Αμερικής και η μισή Σκαλίδη ήταν ανοικτή...χάθηκαν σε ένα βράδυ οι πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο στην Σκαλίδη ..... το κλείσιμο και το άνοιγμα το αναλάμβαναν οι μαγαζάτορες ..... κάμποσα βράδια ξέχασαν να βγάλουν στις 24.00 (μεσάνυχτα) τα απαγορευτικά με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκεί ως το πρωί...και πολλά άλλα.  Δεν τον είδα όμως τον κύριο να διαμαρτύρεται τότε...μάλλον έκανε την δουλειά του και δεν τον ενδιέφεραν οι άλλοι. 
Το ξαναλέω είμαι υπέρ των αποφάσεων (καλές ή κακές) όταν εφαρμόζονται όμως καθολικά ..... και φυσικά κανένας δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να έχω γνώμη. 
Λυπάμαι όμως που κάποιοι δεν έχουν την δύναμη να γράψουν τα πιστεύω τους αλλά κρύβονται...αν όλοι γράφαμε αυτό που νομίζαμε σωστό (κι ας μην ήταν) όλα θα ήταν καλύτερα για αυτήν την πόλη. Αντιθέτως όπως διαπιστώνουμε ο ένας μαγαζάτορας δεν μιλά στον άλλο και του φταίνε ...πάντα οι άλλοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βράζει η οδός Σκαλιδη … το τελωνείο Βράζει με τα δικά του … & γιατί να μην βράζει και η Ηρώων Πολυτεχνείου. 1 & καλό…παίδω από τα ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ που όποτε του κουγιουρντιση καβαλάει την μια το XT και την άλλη την 1000αρα και … Ανάστα ο Κύριος …

Υ.Σ. Ούτε ο θεός , ούτε οι άνθρωποι ούτε τα σώματα ασφαλείας μας σώζουν .

Βράσε όρυζα... στην πόλη αυτήν την ερμη
(Ένας αυτόχθον ιθαγενής της πόλης της Κισάμου )

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου αυτοχθονα..η δημοτικη μας αρχη εχει για συγκεκριμενους δρομους ευασθησιες για την ασφαλεια των πολιτων απο την ανεξελεγκτη κατασταση με τα μηχανακια που υπαρχει χρονια..και η ηρωων πολυτεχνειου δεν ειναι μεσα σε αυτους οπως και η περισσοτεροι δρομοι..σε διπλανους δημους εχουν ανακαλυψει ας πουμε τα σαμαρακια για να βελτιωσουν τη κατασταση..εμεις ομως εδω ζουμε ακομα"πανω στα δεντρα"..ωπ συγνωμη,κι αυτα τα καταργουμε σιγα σιγα!!

Ανώνυμος είπε...

Βράζει και η Λεωφορος στην αρχή της διπλα στο Α΄ Γυμνασιο εκει οθε το φυτώριο βρωμάει κάθε βράδυ απο τα δηλητήρια που ψεκάζουν και αντε να βγείς στο μπαλκόνι η να ανοίξεις τση πόρτες