Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ...

Δελτίο τύπου έβγαλε η ομάδα του Κισαμικού ...όχι για μεταγραφές και ανανεώσεις, αλλά για την Πανορθόδοξο Σύνοδο!!!
Να τι αναφέρει το Δελτίο τύπου.
Σε κινητοποίηση βρίσκονται στην Κρήτη Εκκλησία και Φορείς για την Πανορθόδοξη Σύνοδο, όπου μετά από 962 χρόνια οι Προκαθήμενοι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών συναντούνται στην Κρήτη  για την 1η μεγάλη Σύνοδο τους μετά το Σχίσμα του 1054!!!
Η Πανορθόδοξη Σύνοδος γίνεται από τις 16 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει θρησκευτικά συλλείτουργα σε Χανιά και Ηράκλειο στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Κίσαμο, στον Αγ. Τίτο Ηρακλείου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά (έδρα Αρχιεπισκοπής Κρήτης) όπου ήταν παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, όπου οι Προκαθημένοι των Εκκλησιών αναμένεται να συζητήσουν ζητήματα της Εκκλησίας αλλά και οξυμένα κοινωνικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, προσφυγικό, την φτώχεια και άλλα στέλνοντας μηνύματα από την Κρήτη.
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ που γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, έζησε & στηννέα Αλικαρνασσό, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές, με την παρουσία του στην Κρήτη, για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου εκκλησίας, η οποία γίνεται στο Κολυμπάρι Χανίων επευλογεί για την επιτυχή έκβαση της Συνόδου.
Η νεοϊδρυθείσα ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, από τα παλαιότερα Αθλητικά Σωματεία της Κρήτης, που ιδρύθηκε το 1926, με τη συμμετοχή φέτος στην  Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου, αλλά και με τις Ακαδημίες της, εκπροσωπούμενη επάξια από τον Πρόεδρο της κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΚΑΚΗ,  λαβούσα τη θεία ευλογία από την Α.Θ.Μ.  Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο  Β, και την ψυχική δύναμη για τη συνέχιση του έργου της, αισθάνεται υπερήφανη για τη σπουδαιότητα του μεγάλου και ιστορικού γεγονότος τούτου, την τιμή αλλά και την ευθύνη για την Κρήτη. Συμπράττει δε, με τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριτο νομικό Άρη Λυχναρά που η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ πρόσφατα στο Κάιρο της Αιγύπτου εχειροθέτησε κατατάσσοντάς τον εις την Αδελφότητα των Οφφικιάλων «Άγιος Μάρκος», με το Οφφίκιο του Άρχοντος Εκδίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: