Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 26-6-2016 στην Κίσαμο, πραγματοποιήθηκαν εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη τοπικών κομματικών οργάνων, σε μία προσπάθεια πολιτικής συνένωσης και ανάδειξης ικανών στελεχών σε μια εποχή που μαστίζεται από πολιτική οκνηρία, τάσεις απομονωτισμού και εσωστρέφειας.
  Οι εκλογικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν στον προβλεπόμενο χρόνο και μέσα σε κλίμα γόνιμου προβληματισμού, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες πολιτικές συγκυρίες, καθώς όλο και πιο πολύ αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει απ'  όλους μας πολιτικός προβληματισμός, κριτική σκέψη και ουσιαστική αναμέτρηση με το σύγχρονο θολό πολιτικό τοπίο. 
  Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας περιελάμβανε την ανάδειξη νέων στελεχών ικανών να προβούν στη ανάληψη επωφελών πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και να εργαστούν μεθοδικά και με όρεξη για ένα καλύτερο αύριο. Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν οι: Καπής Στέφανος, Κουρτάκης Γιάννης και Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ.
  Δυστυχώς, οι τωρινοί πολιτικοί χειρισμοί μάς έχουν όλους οδηγήσει σε μία δεινή θέση και η αναζήτηση λύσεων στα πολιτικά αδιέξοδα είναι πλέον επιβεβλημένη. Συγκεκριμένα, οι αποτυχημένες « περήφανες» δήθεν διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης κόστισαν στον ελληνικό λαό περίπου 100 δίς και μας ανάγκασαν να επωμιστούμε μία δυσβάστακτη υπερφορολόγηση που καταδικάζει την οικονομία μας σε στασιμότητα αλλά και σε προοπτική κατάρρευσης με μη αναστρέψιμες προοπτικές. Η δεινή αυτή οικονομική θέση επιβαρύνεται και από το πάγωμα νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση του παραγωγικού πλούτου αλλά ταυτόχρονα ενισχύει τη δημιουργία εύλογης ανησυχίας για περαιτέρω μνημόνια και οικονομική αφαίμαξη.
  Επιπλέον, η έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό φέρνει ανασφάλεια και στο τουριστικό προϊόν με αποτέλεσμα οι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες να στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς άλλες κατευθύνσεις. Αλλά, και στον αγροτικό τομέα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, αφού παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των αγροτών το μέλλον και εκεί διαγράφεται δυσοίωνο. Η υπερφορολόγηση από τη μία και από την άλλη η μη ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας με δραστικές μειώσεις του κόστους παραγωγής και λήψη  επικουρικών μέτρων για τη προστασία του αγρότη φανερώνουν πλήρη απαξίωση και ουσιαστική εγκατάλειψη της αγροτιάς. Έτσι, σταδιακά καθίσταται αδύνατη η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας, κάτι που έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι μοιραίο: οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι αδύναμοι υφίστανται μία  μορφή οικονομικής καταπίεσης που πλήττει ακόμη και την ίδια την αξιοπρέπειά  τους. Αλλά, το αδιέξοδο, δυστυχώς, δεν αφορά μόνο τους αγρότες αφού όλες οι κοινωνικές ομάδες πλήττονται από το δυσβάστακτο φορολογικό σύστημα, τις περικοπές μισθών και τις μειώσεις των συντάξεων. Όλα αυτά, παροχές και δικαιώματα που κατοχύρωσαν και τα εδραίωσαν παλιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, βρέθηκαν στο στόχαστρο της ανεπιτυχούς συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και σήμερα, πλέον, πρέπει να γίνει σαφές ότι όλοι πρέπει να αναλάβουμε δράση για την προάσπισή τους, μέσα σε κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.
  Ο λαϊκισμός, που σήμερα εκφράζεται, έχει συντηρητικές και αντιευρωπαϊκές καταβολές και δικαίως αποτελεί αντικείμενο ευρύτερης ανησυχίας και κριτικής. Πρόκειται για μία σύγχρονη μορφή δημαγωγίας ικανής, όμως, να δηλητηριάσει τον αυθεντικό πολιτισμό της δημοκρατίας.
  Φίλοι συντοπίτες, από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες συνένωσης του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ-κινήσεις πολιτών –οικολογικών οργανώσεων με στόχο την δημιουργία ενός νέου πόλου που θα έχει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του  τόπου μας. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε την κοινωνία μέσω τακτικών εκδηλώσεων με συμμετοχή τόσο διακριτών στελεχών όσο και νέων που ωστόσο διαθέτουν γνώσεις και που καθημερινά δείχνουν δυναμικό παρουσία σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και άλλα συλλογικά όργανα και που το κυριότερο διαθέτουν αίσθημα ατομικής ευθύνης και δεν «περιφέρονται» από κόμμα σε κόμμα για την κατοχύρωση μιας θέσης.
Ταυτόχρονα, σε τοπικό επίπεδο ευελπιστούμε με τη δυναμική μας παρουσία να στηρίξουμε κάθε δημιουργική και συλλογική προσπάθεια  και ασφαλώς αρωγοί και συνεργάτες στις προσπάθειες του δήμου για ένα καλύτερο αύριο.
  Ο τόπος μας, δείγμα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, θα πρέπει να αποτελέσει ευρύτερο πρότυπο κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας και πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες, που θα του αναγνωρίσουν συνειδητά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους προορισμούς και προς αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.
  Τέλος, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από φίλους και λοιπούς συντρόφους, που παρά την ταχύτητα της πληροφορίας, δεν έμαθαν για τις εκλογικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να δεσμευτώ ότι σε τυχόν άλλες διαδικασίες η ενημέρωση θα είναι πιο αποτελεσματική.
Γιάννης  Μιχ. Κουρτάκης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παράπονά σού στό δήμαρχο Γιάννη,τετοιες πολιτικές νοοτροπίες της ευκαιρίας και της αρπαχτης έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 3 και 4 της εκατό.

Ανώνυμος είπε...

πολιτική ανάλυση , για κλάματα .
καμία αυτοκριτική για το που οδήγησαν την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια .
για όλα φταίνε οι σημερινοί και αυτοί "μωρέ παρθένες" , μόνο θλίψη προκαλείται στον κόσμο , δεν ξεχνάει έτσι εύκολα όλα αυτά που κάνατε .
να παρακαλάτε που είστε στο 3 % , τώρα , γιατί αύριο δεν ξέρω .
βάλτε μυαλό γιατί καταντήσατε γραφικοί .
Γιάννης Κ.

κουρτακης γιαννης είπε...

εχω πη πολες φορες και θα το επαναλαβω οτι ολους αυτους που κρινεις μπορεσανε και φτιαξανε μια ελλαδα των υποδομων και της ανταγωνιστικοτητας πηρανε τον αγροτη απο το χωραφι που πεθαινε και τον κανανε ισοιμο μελοςτης κοινωνιας απο δεσμια η γυναικα πηρε την ισοτητα και τωρα ειναι σε δημιουργικη τροχια φτιαχτηκε ανταγωνιστικο τουριστικο προιονκαι πολαα αλλα την οικονοικη ζωη υην παραδωσανε ανερχομενη και τωρα ολα πηγαν στραφη σε μια πολιτικη νυχτα σε ευχαριστω ομως που ασχοληθηκες κουρτακης γιαννης

Ανώνυμος είπε...

Όλοι πλέον έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τέλος,πηγαν εκεί πού ακούν αυτά πού έλεγε (λαικισμος,ΘΑ). Μόνο ή δημοτική μάς αρχή έκανε το σωστό και πήγε στην ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ,η δημοτική αρχή πηγαίνει με όλους , ειναι κινούμενη Άμμος,ΕΝΑΙ κ με το Βασιλιά κ με το Βενιζέλο !! Πρωτοπόρος στη σοβαρότητα .....Βαγγέλης Α

nektarios είπε...

filemoy giani kalitera itan o agrotis sto xorafi para sto kafenio na to pezi afentiko stoys albanoys kai simera i albani na mas bazoyn ergates parteto xampari epiteloys mas katastrepsane akoma gia komata milateeeeeeee