Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΥΠΟΜΟΝΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Εντάξει ήταν ακαλέστιτο, ήταν επικίνδυνο, ήταν πολλά από όλα αυτά που είπαν επώνυμοι και μη Καστελλιανοί, εν τούτοις δεν διαφέρει και πολύ από τα πολλά μόνιμα ακινητοποιημένα σαραβαλάκια μας, δεν διαφέρει και πολύ από τα τρομερά παρκαρίσματα μας. 
Δεν ξέρω πως θέλουμε να κάνουμε τον επισκέπτη της πόλης να χαρεί, να δει, να μάθει και να μας ξανάρθει...αλλά μόνο οι παραλίες έμειναν και τα αρχαία. Κάποιοι ξερόλες που γράφουν κιόλας, καλό είναι να ρωτούν τι βρέθηκε πρώτα κι αν αξίζει ο κόπος και προσμονή ώσπου να αναδειχθεί.

Υ.Σ τέρμα τα προσπεράσματα σε αυτόν τον δρόμο και οι σούζες, και να μην ξεχάσουμε είναι και μονόδρομος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ακαλεστιτο και επικινδυνο και τωρα δεν ειναι.Κυριε Γιαννη εισαι ο μεγαλυτερος υποκριτης της επαρχιας Κισαμου,και προσπαθεις να χρυσοσεις το χαπι.Αυριο αν το χαλουσαν θα ενιωθες τη μεγαλητερη αγαλιαση της ζως σου, γιατι τωρα εισαι ενας απο τους βασικους που θα φταιει αν σκοτωθει κανεις.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Υποκριτής επειδή λέω την γνώμη μου επώνυμα ενώ εσύ σαν τι την λες; Χαχαχαχ μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου φαίνεσαι και είσαι και ξεβράκωτος...Γλύτωσε ένας δρόμος από σούζες....αλλού θα σκοτωθούν αλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι γιατί...κρύβεσαι

Μπαλαδακης Αντωνης είπε...

Γιαννη και εγω διαφωνω καθετα με το εργο αυτο.Πουθενα κατι παρομοιο δεν υπαρχει και παλι πρωτοτυπησαμε αρνητικα.Που ξανακουστηκε να κλεινει καταμεσις κεντρικος δρομος καποιας πολης επειδη βρεθηκαν αρχαια απο κατω?Στα Χανια οταν φτιαχνανε τον βιολογικο δεν ειδα παρ οτι βρεθηκαν αρκετα πραματα να κλεισουν δρομους.Και υστερα ολο το Καστελι ειναι κτισμενο πανω στην αρχαια πολη.Τι πρεπει να γινει να τα κλεισουμε ολα?Εδω με χιλια βασανα εφτιαχτηκε ενα μουσειο και δεν καταδεχονται οι υπευθυνοι να βαλουν δεκα ταμπελες να το διαφημισουν για να το επισκεπτονται οσοι δεν γνωριζουν την υπαρξη του και αυτο μας μαρανε τωρα εκτος τα μυρια οσα κακως κειμενα που υπαρχουν και διαιωνιζονται.Αυτο το ικριωμα θελει κατεδαφιση πριν σκοτωθει κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο σημείο εκτός από άκρος επικίνδυνο νομίζω ότι πρέπει να διεκδικήσει μιά θέση στο βιβλίο γκίνες ώς το μοναδικό σημείο στον κόσμο που στη μέση του δρόμου είναι μια θανάσιμη παγίδα με 30 πόντους μπετό .Όσο για αυτό που λές ότι αλλού θα σκοτωθούν δεν διαφωνώ μαζί σου Γιάννη αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο επικίνδυνο.Τώρα για το μονόδρομο άστο. άν κάτσεις και μετρήσεις πόσοι περνάνε ανάποδα θα φρίξεις, και οι περισσότεροι επικρίνανε το Δήμο γιατί δεν έκανε τις μονοδρομήσεις.Γιάννης Χοχλάκης Κίσαμος.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Χαίρομαι που αποφασίσατε να γράψετε με τ όνομα σας...κατα αρχάς η άποψη σας σεβαστή όσο για το τι προσφέρει η πόλη της Κισάμου είναι γνωστό. Αν ο δρόμος γίνει μονόδρομος που για τον λόγο αυτό έγινε και η κατασκευή δεν θα υπάρχει πρόβλημα κανένα Γιάννη. Όσο για τον ρεκόρ Γκίνες μάλλον δεν έχετε φύγει απο την Κίσαμο για να δειτε πόσοι δρόμοι έχουν κλείσει σε Ρώμη Παρίσι για να αναδείξουν μια αρχαιότητα. Ακόμα και στα Χανιά έχει γίνει επίσημη πρόταση για την Δασκαλογιάννη Δες εδώ (http://www.haniotika-nea.gr/ta-archea-tis-daskalogianni/).
Τελικά δεν έχω καταλάβει τι θέλουμε..να κλείνουμε ένα δρόμο για να παρκάρουν μηχανάκια και να μην περνά κανείς ή να αναδείξουμε μια αρχαιότητα που μπορει να φέρει και κανένα τουρίστα. Για μένα έπρεπε να κλείσει ολάκερος ο δρόμος και να γίνει πεζόδρομος...εσείς τον θέλετε φαρδύτερο για ποιο λόγο;

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Πόσα μαγαζιά έχει αλήθεια αυτός ο δρόμος; Ή δεν έχει και μόνο για να παρκάρουμε υπάρχει;

Unknown είπε...

ΙΣΩΣ ΟΝΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΛΕΩ ΕΓΩ ΙΣΩΣ.