Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

19 Ιουνίου 2016. Γιορτάζουμε όλοι οι Έλληνες ένα σπουδαίο Πολιτιστικό γεγονός.

Μετά από 30 χρόνια συστηματικής προσπάθειας του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Κρήτης και την καθοριστική συμβολή ιδιωτών, το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας Ρεθύμνου ανοίγει τις πόρτες του αυτή την Κυριακή, σε όλους τους πολίτες του κόσμου, δίνοντάς τους την ευκαιρία για μία συνάντηση με την ιστορία  και την κληρονομιά του τόπου μας.
Θησαυροί από τη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας και την αρχαία πόλη, επιγραφές (500 π.Χ) αρχαιότερες από εκείνες της Γόρτυνας, η Κόρη της Ελεύθερνας που θεωρείται «αδελφή» της Κόρης Ωξέρ που βρίσκεται σήμερα στο Λούβρο, καταστούν σαφές ότι πρόκειται για ένα αρχαιολογικό Μουσείο αντίστοιχο της Ολυμπίας, της Βεργίνας και των Δελφών. Το νέο πολιτισμικό κόσμημα καλύπτει το μινωικό και το μυκηναϊκό στοιχείο σε συνδυασμό με την Ομηρική ελληνική διάσταση.
Σε μία παρατεταμένα δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα, τα εγκαίνια του Μουσείου Ελεύθερνας, μας υπενθυμίζουν τα λαμπρά βήματα που έκαναν οι πρόγονοί μας, μας επισημαίνουν πόση αξία έχει αυτός ο τόπος και πόσο πλούσια είναι μία χώρα όταν δημιουργεί αλλά και προστατεύει τον πολιτισμό της. Σε μία σκοτεινή διαδρομή για την Ελλάδα, οι άνθρωποι που συνέδραμαν αποφασιστικά για την υλοποίηση του Μουσείου μέσα από την καθημερινή και επίπονη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Γιατί μας δείχνουν το δρόμο που η χώρα αξίζει. Και αυτός δεν είναι άλλος από το δρόμο της δημιουργίας και της ύπαρξης οράματος.
Χαρά Κεφαλίδου

                

Δεν υπάρχουν σχόλια: