Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΤΕΡΜΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Όταν πριν από 2 χρόνια οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες θριαμβολογούσαν ανάμεσα σε Κισαμίτικο πιλάφι, βραστό, κρασί, χορούς και μπαλωθιές, υπογράμμιζαν σε όλους τους τόνους ότι ''ήρθε η ώρα να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία'' και κυρίως ότι ''ξέρουμε τον τρόπο κι έχουμε και τους άνθρωπος που θα σπάσουν τη σκουριασμένη κρατική αλυσίδα'' η οποία-ορθά ελέχθη-φρενάρει κάθε προσπάθεια για πρόοδο και εφημερία ειδικά την ελληνική περιφέρεια. Με στόμφο και την έπαρση του νικητή και άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του με το που ανέτειλε ο τοτε Σεπτέμβρης, ο κ. Σταθάκης είχε επίσης τονίσει ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην βέλτιστη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του τόπου μας (Καστέλλι-Γραμπούσα-Πλάτανος) ώστε να μειωθούν όσο γίνεται τα βάρη απόν τους γονείς... Ο επόμενος Σεπτέμβρης όμως, θα βρει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της περιοχής φτωχότερους και λιγότερο γενναιόδωρους προς τους γονείς... Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να βάλει τέλος στη δωρεάν σίτιση των 90 παιδιών γιατί τώρα επικαλείται ''γραφειοκρατικά κολλήματα'' και αδυναμία στη διεκπεραίωση αυτής τη τόσο σημαντικής κοινωνικής προσφοράς. Δηλαδή όπισθεν. Δηλαδή έκπτωση. Και μαζί με την έκπτωση στο επίπεδο της παιδικής εκπαίδευσης στους 3 σταθμούς, έντονη αμφισβήτηση για το αν μπορεί η δημοτική αρχή να δώσει λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.  Κι αν οι γείτονες Δήμοι βρήκαν τρόπο να τα ξεπεράσουν όλα αυτά εμείς εδώ στην Κίσαμο εξακολουθούμε ''ερωτευμένοι γραφειοκράτες'' ενστερνιζόμενοι τον ορισμό του Max Weber : ''Η οργάνωση των αρμοδιοτήτων ακολουθεί ιεράρχηση εξουσίας από πάνω προς τα κάτω''.
Η ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης
Γιώργος Μυλωνάκης
Μιχάλης Θεοδωρογλάκης
Μιχάλης Πατεράκης
Γιάννης Σκουλάκης
Γιώργος Καρτσωνάκης
Σπύρος Μαυροδημητράκης
Γιώργος Σκορδυλάκης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από επιτυχία σε επιτυχία ή δημοτική μάς αρχή βλέπω,τι άλλο να περιμένουμε έτσι για να είμαστε σε εγρήγορση;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε η Δημοτική Αρχη έχει πετύχει σε όλους τους αλλους τομείς !!!!!! Δεν παρακολουθεί τους Δήμους Π.Χ Πλατνια Η Αποκωρονα ? Ίσως ειναι ο πλέον Ανενεργός Δήμος σε επίπεδο Κρήτης ! Έχει επίκεντροωθει στα ευχαριστήρια κ συχαρυτηρια ....Α και κανένα. Χορευτικό ... Ευχαριστω. Αντώνης Κ. Υ.Γ : περιμένετε να δείτε τι θα απαντήσει για τους Παιδικούς σταθμούς ?

Ανώνυμος είπε...

Η Δημοτική Αρχή είναι μόνο του "φαίνεσθαι"...άντε τώρα να δωρισετε κανένα κλειδακι στους παπάδες, αξίας 5.000ευρω παρακαλώ (Έτσι μαθαινω) και όλα βαίνουν καλώς...Πάμε μπροστά!!!