Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΒΡΑΖΕΙ....

Άτυπο συμβούλιο χθες είχαν οι επιχειρήσεις στο Τελωνείο μετά και το άκουσμα της διαταγής..που τους βάζει κάμποσους απαραβίαστους όρους. Πάντως η επίσκεψη την Παρασκευή το μεσημέρι στο δήμο θα είναι επίσημη...αφού δεν καλέστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστεί η γνώμη τους θα τα πουν κατ'  ιδίαν με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Που διαφωνούν ...μάλλον στο μήκος του διαδρόμου, αλλά και στην δοκιμαστικό που έγινε μόνιμο κλείσιμο του μοναδικού κεντρικού δρόμου προς την παραλία. Την Ομογενών Αμερικής που χθες αργά το βράδυ τοποθέτησαν και τα "παραπετάσματα" ώστε να μπει σε λειτουργία.
Ας ελπίσουμε οτι δεν θα γίνουν τα περυσινά ευτράπελα που χάθηκαν πινακίδες, η απόφαση εφαρμοζόταν όπως ήθελαν κάποιοι, με τα γνωστά αποτελέσματα να τρέχει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να κλείσουν τους δρόμους. Φέτος δεν θα το αναλάβουν οι επιχειρήσεις (κλείσιμο-άνοιγμα) αλλά κάποιος υπάλληλος του δήμου, ώστε όλα να είναι υπό την εποπτεία της δημοτικής αρχής, μιας και οι αποφάσεις όταν παίρνονται (καλώς ή κακώς) πρέπει να εφαρμόζονται. (Ακόμα είναι βαμμένο κόκκινο το απαγορευτικό προς το Δημαρχείο από την Σκαλίδη). 
Και φυσικά ας καταλάβουμε οτι η αντιπαράθεση Σκαλίδη -Τελωνείου δεν ωφελεί κανένα αν και όλοι ξέρουμε ποιος την δημιουργεί. 
Η... μόνη πόλη που πάει αντίθετα (σιγά το νέο) από την λογική είναι η Κίσαμος...αντί να αναπτύσσεται προς την παραλία - γιατί άραγε;- πάει προς το βουνό.


1 σχόλιο:

Kperrakis είπε...

Θα άκουγα με ενδιαφέρον την δημοτική αρχή, να μας εξηγήσει τα θετικά και τα αρνητικά της απόφασης για το μόνιμο κλείσιμο του δρόμου προς την παραλία.
Σας αρέσει να βλέπετε τουρίστες το βράδυ μέσα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα (μακάρι να υπήρχαν ενοικιαζόμενα ελικόπτερα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα) δίπλα στις δεξαμενές της ένωσης, να ψάχνουν με τα google maps την παραλία τελωνείου? Ή μήπως κάποιος επισκέπτης του νέου ξενοδοχείου στο μουσείο απέναντι ή του ξενοδοχείου Μύρτιλος να έρχεται μέσω γηπέδου?
Τέτοιο σφυροκόπημα δεν έχει ξαναγίνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι κλιμακώνεται η ένταση επικίνδυνα ανάμεσα στη δημοτική αρχή, στις παρατάξεις της μειοψηφίας και τις επιχειρήσεις.
Λυπάμαι πραγματικά γιατί άνθρωποι της αγοράς, (όχι του τσαρσιού να μην παρεξηγηθώ), επιχειρηματίες και του τουρισμού συμβάλλουν να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις.
Δηλαδή το επιχείρημα που προβάλλεται για να καταλάβω, είναι ότι θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα της πόλης? - να είστε σίγουροι ότι οι επιχειρήσεις θέλουν να βελτιωθεί πιο πολύ από όλους αυτή η εικόνα.
Αναλογιστήκατε πως θα αυξήσετε τα έσοδα του δήμου από τις επιχειρήσεις (τέλη παρεπιδημούντων κτλ)? Η έχετε την άποψη ότι το Τελωνείο "οικονομάει", εν πάση περιπτώσει αν γνωρίζατε θα μιλούσατε και θα σκεφτόσασταν διαφορετικά.
Περράκης Κώστας