Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΚΙΑ

Έγραψα προχθές για το προστιματάκι των 100Ε που παίρνουν όσοι επαγγελματίες ψαράδες τραβούν και αφήνουν στα μικρολίμανα μας τα καΐκια τους για τις ετήσιες εργασίες τους μιας και δεν υπάρχει ο χώρος πλέον να τα αφήσουν, μετά και το κλείσιμο του μοναδικού καρνάγιου της Κρήτη;
Λοιπόν δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να δημιουργηθεί ένας χώρος, δημοτικός, στην γνωστή περιουσία που κανείς δεν ξέρει από που ως που φτάνει, αλλά και για πόσα χρόνια ακόμα θα την "εκμεταλλεύεται" ανούσια και δίχως να κάνει κάτι, το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ναι για την δωρεά Φυτράκη λέω, που παραθαλάσσια κάλλιστα μπορεί να γίνει ένα πάρκινγκ των πολλών τρέιλερ που αφήνουν οι σκαφάτοι στον δρόμο έξω από την Λίμνη στην Κίσαμο, και γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι, αλλά να μπορούν και οι επαγγελματίες ψαράδες της Κισάμου να κάνουν τις δουλειές τους στα καΐκια τους δίχως τον φόβο του προστίματος!!
Αλήθεια εκείνη η περιβόητη χρονική ρήτρα που υπήρχε στην δωρεάν έχει εκπνεύσει άραγε; Είναι πολλά τα χρόνια και είναι αμαρτία μια τέτοια περιουσία να μένει σε λάθος χέρια και να μην αξιοποιείται για το κοινό καλό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: